Erdoğan ekonomideki sıçramanın sırrını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2003 başından itibaren devletçilik anlayışını bir kenara koyup, devletin ekonomiden elini büyük oranda çekmesiyle ciddi bir sıçramayı yaşamaya başladık, bu önemli bir adımdı." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ekonomideki sıçramanın sırrını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç ile bir otelde düzenlenen Hırvatistan-Türkiye İş Forumu'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 600 iş adamının katıldığı toplantıda, Türkiye ve Hırvatistan'ın geleceğe yönelik sağlam temeller atma kararlılığında olduğuna inandığını bildirdi.
Erdoğan, 2008 yılında başlayan finansal krizin Hırvatistan'ı da etkilediğini, ancak Hırvatistan ekonomisinin 2015 yılından itibaren tekrar büyüme trendine girdiğini memnuniyetle gördüğünü bildirdi.

Dünyada her ülkenin zaman zaman bazı inişler, çıkışlar yaşayabileceğini, sorunlarla karşı karşıya kalabileceğini, bunların mümkün olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türkiye olarak geçmişte bizler çok daha büyük sıkıntılar yaşadık. 2001 yılındaki krizde ekonomimiz neredeyse durma noktasına gelmişti. Gerçekleştirdiğimiz yapısal reformlar sayesinde bu zorlukları aştık. Bu başarıda alt yapı yatırımlarına verdiğimiz önemin ve bugün aramızda temsilcileri bulunan dinamik özel sektörümüzün büyük katkısı vardır. Örnegin biz göreve geldiğimizde 2002 sonunda, çok enteresan, bizde hala bir devletçilik anlayışı ekonomide hakimdi. Fakat ilk işimiz 2003 başından itibaren bu devletçilik anlayışını bir kenara koyup, özellikle devlete ait yapıları süratle özelleştirmek suretiyle bir defa özel sektörü güçlendirmenin gayreti içerisine girdik. Tabi bu devletçilik anlayışını bir kenara koyup, devletin ekonomiden elini büyük oranda çekmesiyle ciddi bir sıçramayı yaşamaya başladık, bu önemli bir adımdı ve Türkiye, tarihinde olmamış özelleştirmeleri gerçekleştirdi ve şimdi de umudumuzu ve çalışma azmimizi kaybetmediğimiz sürece aşılamayacak zorluk ve sıkıntı bir defa kesinlikle yoktur, buna inanıyoruz."

Yorumlar