Erdoğan'dan Putin'e ikinci mektup

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ay içinde Rusya'ya ikinci bir mektup gönderdi. Erdoğan mektubunda yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirtti

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Putin'e ikinci mektup
Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinde son bir ay içinde hızlı gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'den Rusya'ya gönderilen iki mektuptan sonra bir mektup daha Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Putin'e özel gönderildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Lideri Putin'e bir mektup daha yazarak düşürülen Rus uçağıyla ilgili üzüntülerini ifade etti. 

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Lideri Vladimir Putin'e bir mektup daha gönderdiğini açıkladı. Mektupta, Kasım ayında Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülen Rus uçağıyla ilgili üzüntülerini ifade etti. CNN Türk Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırarak mektubun gönderildiğini doğruladı.

Rus haber ajansları Interfax ve TASS, mektupta ilişkilerin normale dönmesinin arzulandığı ve paraşütle atlayan Rus pilotu öldüren kişiye karşı soruşturmanın devem ettiği de belirtildi. 
Rusya, daha önce gönderilen mektupta özür ifadesinin barınmaması sebebiyle yeterli görmediklerini belirtmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da kutlanan 'Rusya Milli Günü' nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazmıştı. Erdoğan mektubunda, "Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte hak ettiği düzeye gelmesini diliyorum" ifadesini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım da, Rus mevkidaşı Medvedev'e kutlama mesajı gönderdi.

KURTULMUŞ  'YUMUŞAMA VAR' DEMİŞTİ

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da bugünkü basın toplantısı sırasında Türkiye ile Rusya arasında yumuşama olduğunu belirtmişti. 

Yorumlar