Erdoğan'dan Berger'e: Türkiye'nin iç meselesi, karışmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün görüştüğü AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger'e, cezaevlerindeki tutuklularla ilgili bir uyarı üzerine, "Bu Türkiye'nin iç meselesi, karışmayın" cevabını verdi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Berger'e: Türkiye'nin iç meselesi, karışmayın
Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile yaptığı görüşmede uyarıda bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen kabulde, Berger, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubunu sundu. Berger'in, eşi ve bazı delegasyon mensuplarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

İkili görüşmelerde Berger'in Erdoğan'a cezaevlerindeki tutukluların durumuyla ilgili bazı şikayetlerde bulunduğu, Erdoğan'ın ise buna karşılık, "Bu Türkiye'nin iç meselesi, karışmayın" cevabı verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisince düzenlenen Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'nda konuştu. 

Erdoğan, buradaki konuşmasında şunları söyledi: Bugün bir Batılı geldi, 'Cezaevindekiler, Türkiye'deki uygulamalar hakkında bir karar çıkacak' dedi. Dedim ki, 'Bu Türkiye'nin iç hukuku,karışmayın. Öyle kararlı gidiyorlar ki, gönderdiğiniz mektubu iade ederler, bildiklerini okurlar.' Onlarda olunca iç hukuk, yargı bağımsız. Bizim iç hukukumuza kimse karışamaz, kendi kararımızı kendimiz veririz. Onlar kendi işine, biz kendi işimize. Bugüne kadar bu ülkeyi karıştıranlar onların ta kendisi olmuştur. Avrupa'nın değişik ülkelerinde teröristler kol geziyor. Türkiye'den kaçan terörist, milletvekilleri Brüksel'de nutuk atıyorlar. Bu şuurla geleceğe yürürümemiz lazım. Biz bunları tanıyoruz, biliyoruz. Bunların cibiliyetlerinin gereği bu, onun gereğini yapıyorlar. Biz işimize bakıp kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz.

 

Yorumlar

ihsan türkiyede kanunlar var hakimler var adalet var sendeki gibi Berger biz senin iç işlerine karışıyormuyuz