Erdoğan'dan Avrupa Birliği'ne rest

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile müzakerelerin durdurulması yönünde karar çıkartmaya çalışan AP üyelerine rest çekerek, "Bizim için bir kıymeti yok" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Avrupa Birliği'ne rest
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nda bugün oylanacak olan Türkiye'nin AB ile müzakere sürecinin askıya alınıp alınmaması konusunda, "Bizim için bir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.

İSEDAK toplantısı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AP'de sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur açıklamasında bulundu. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

Dünya, özellikle içinde yer aldığımız bölge ekonomik, sosyal,siyasi buhranlarla boğuşuyor. Kırılmaların, sarsıntıların, Suriye, Irak, Libya, Yemen'de olduğu gibi devletleri alt üst ettiği büyük depremlerin yaşandığı dönemden geçiyoruz.

Bize her fırsatta insan hakları, demorkasi, özgürlük dersi verenler çocuklara sahip çıkmaktan acizler. Onları dikenli tellere mahkum ediyorlar.  Şahit olduklarımız karşısında umut pınarlarımızın kuruduğunun da farkındayım. İmtihan ne kadar ağır ise mükafat da o kadar büyüktür.

Atalarımız kul sıkışmayınca hızır yetişmez derler, yani sıkıntıda olan dara düşen kendisine inanan insanları yüce Allah darda koymaz. Onlara en zor anlarında mutlaka yardım eder. Kendi mazimiz boyunca sayısız kez şahit olduk.

Çanakkale'yi geçilmez kılan silah ve mühimmatlardan ziyade milletimizin iman gücüydü. 40 yıllık siyasi hayatımızın en zor dönemlerinde Allah'ın yardımını her zaman yanımızda hissettik. En son örneği 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızdır. Eminim hepiniz duydunuz. O gece Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış bir avuç terörist milletimizin emaneti olan silahları millete çevirdiler. F16, helikopter, tank ve toplarla ölüm kusarak milletimizin iradesini gasp etmeye çalıştılar.

Ben tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Silahlarla taranan millet hiçbir zaman pes etmedi. Dünyanın her köşesinde milyonlarca Müslüman bizler için dua etti, meydanları doldurdu. Sizlerin bu vefasını asla unutmayacağız. Manevi desteğinizi görmekten de ayrıca memnuniyet duyuyorum. Taşkent'te oybirliği ile FETÖ terör örgütü ilan edildi. Pakistan, Türk Cumhuriyetleri gibi ülkeler de kardeşliğimize yakışır kararlar almaya başladı.

FETÖ ve elebaşı sadece Türkiye için değil, tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. O ülkelerin yönetici çocuklarını kendi okullarında büyük bir çoğunlukla okutuyor. Bu çocukların hepsi o ülkenin devletin üst makamlarında görev alacaklar. Üst kademelere gelmeye başladılar. Hatta bir tanesi özel kalemime girmiş bilmiyordum, siz söyleyince farkettim, dedi. Kardeşiniz olarak biz yaşadığımız darbeyi sizlere anlatmak zorundayız. Bizde 40 yıl çalıştılar. Bu örgüt günümüzün neo haşhaşileridir.

Siyasi cinayetlerden, terör hadiselerine, ekonomik durumlardan yolsuzluklara kadar bu örgütün arkasında olduğunu biliyoruz. Nasıl PKK, Boko Haram, DAEŞ'le mücadele ediyorsak, FETÖ ile öyle mücadele etmeliyiz. Türkiye olarak Yunus Emre Vakfımız, TİKA, gerek kurum gerekse sivil toplum kuruluşlarımızla her türlü desteği vermeye hazırız. Kardeşin halinden kardeş anlar.

Türkiye'ye yönelik algı operasyonları azalmak yerine artıyor. Yarın AP'de bir toplantı olacak. Oylama yapacaklarmış. Peşinen söylüyorum. Ekranları başında izleyenlere söylüyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın, bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu ülkenin istiklal ve istikbal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesi ile kesintiye uğrayacak değil.

Gelin artık tavrımızı ortak belirleyelim, sömürülen ülkeler olmaktan çıkalım. Afrikalı kardeşlerim kendileri anlatıyordu Avrupa'nın nasıl sömürdüğünü. Hala devam mı etsinler. Gelin artık buralarda kendi geleceğimizi kendimiz belirleyelim. Amerikan kongresinin 11 Eylül için aldığı kararı biliyorsunuz. Bu iki kuleyi Suudi Arabistan vurdu. Dava isteyen açabilir dediler mi dediler. Böyle mantıksız bir şey olabilir mi? Her ülkeden terörist çıkar mı çıkar. Nasıl oluyor da bir ülkeyi cezalandırıyorsun? Bakın yeni bir adım daha atıyorlar, yine Amerika. Kuveyt Türk bunların bankalarıyla ilgili teröre destek verdikleri düşüncesiyle ilgili aynı oyunu yapıyorlar. Bunları yakın takibe almak lazım. Oyun yine İslam ülkeleri üzerinden. Yani biz terörist yetiştiriyoruz, onlarda böyle bir şey söz konusu değil. Bütün bu kararlar çifte standarttır. Her geçen gün Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor. Camilerimizi yakıyorlar. Müslüman kardeşlerimizin üzerine saldırıyorlar. Tüm bunlar Avrupa'da batıda oluyor. Artık sesimizi ve tepkimizi yükseltmemiz gerekiyor.

Daha fazla tahammül edemeyiz. Çünkü biz tepkimizi ortaya koymazsak bu tavrın sahipleri daha fazla cesaret bulacaktır. Biz susarsak eli kanlı tiranları kırmızı halılarda ağırlamayı kendilerini eleştirenleri diktatör olarak yargılamayı sürdürecektir. Eğer bunlar birine diktatör diyorsa bence iyidir. Orada tam tersini düşüneceksin. Çünkü onların çıkarlarına gelmiyor. Amerika bir seçim yaşadı, hesap tutmadı. Hesap farklıydı. Seçimi Trump kazandı. Amerika'da, Avrupa'da sokaklara döküldüler diktatör demeye başladılar. Sandık demokrasi değil mi, sandıktan çıkana neden saygı duymuyorsunuz. Hadi saygı duyun. Bize de Müslümanların alehine konuştu diyorlar, bugün konuşulur sonra bu yanlış düzeltilir. Bizim oyuna gelmemiz lazım. Demokrasi diyorsan sandıktan çıkan neticeye saygı duyacaksın.

Siyasi gelişmeler ekonomiyi de etkiliyor. Ticarette 2012'den beri ciddi bir yavaşlama eğilimi görüyoruz. Son derece önemli bugün yaptığımız İSEDAK toplantısı da. Çözüm üretebilme kapasitemizi ortaya koymalıyız. Nisan ayında İslam coğrafyasıyla sorunlar ve çözümlerini konuştuk.

Yorumlar