Erdoğan'dan ABD'ye 'Hassas şeyler' uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Gülen'i vermemekte ısrar etmesi halinde bazı 'hassas şeyleri' de dillendireceği uyarısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan ABD'ye 'Hassas şeyler' uyarısı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)'nün elebaşı Fetullah Gülen'i iade etmemesi konusunda bu kez sert çıktı. ABD'nin ortaya koyduğu tavra sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şayet iade etmeme sürecinin uzaması halinde yeni adımlar atacağı uyarısında bulundu. Erdoğan, atacağı adımlar hakkında ise, "Hassas şeyler" ifadesini kullandı.

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde hakim ve savcı adaylarının kura çekimi töreninde yaptığı konuşmada ABD'nin Gülen'i iade etmemesi konusuna değindi. Bazı ülkelerin FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalara yönelik eleştirilerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyadan bize akıl verenler var. 'Bu kadar ismi nasıl biliyorsunuz?'. Bana da söylüyorlar. Biz devletiz be. Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil ki devletiz. Nerede, kim var, ne yapıyor; bunların hepsini eğer bir devlet bilmiyorsa kusura bakmasınlar. Sen kalkacaksın ta Amerika'dan senin savcıların FETÖ terör örgütü vasıtasıyla Türkiye'ye getirilip, burada yedirilecek, içirilecek, giydirilecek ondan sonra Amerika'ya tekrar dönecek. Ondan sonra da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını içeri girerken, pat tutuklayıp alacaksın. 6 aydır orada hapiste tutacaksın, yargılamayacaksın. Seninki tarafsızlık olacak, bağımsızlık olacak. O kişiye karşı 'Onu niye hesaba çekmiyorsunuz?' diye sorduğumuzda o zaman diyeceksin ki 'Burada bağımsız yargı var'. Kusura bakmayın, bizde senden daha çok tarafsız ve bağımsız yargı var. Adı Amerika olduğu zaman bağımsız, tarafsız. Adı Türkiye olduğu zaman bağımlı, taraflı. Yok böyle bir şey"

'GÜN OLA HARMAN OLA'

Türkiye'nin, Fethullah Gülen'in iadesi konusundaki talebi üzerinden ABD'yi eleştiren Erdoğan, "17 yıl oldu bu kişi orada duruyor. 85 koli dosya gitti. Hala dosyalar gönderiliyor. Şimdi bakanımız arkadaşlarıyla gidecek. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz. Onlar böyle bir teröristi bize vermiyor. Niye vermiyorsun? Neymiş, yargı varmış. Mahkeme kararı olmadan veremezlermiş. Olabilir, peki. Gün ola harman ola. Aynı şey burada da olabilir. Bir şeyler istediğiniz zaman bu defa da biz sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle. Hem stratejik müttefik olacağız hem de farklı şeyler konuşulacak. Olmaz böyle şey. Eğer bu ülke, ülkendeki bir kişiyi terörist ilan etmişse vereceksin. Vermiyorsan burada bir su kaçağı var, demektir. Karşılıklı Suçluların İadesi Anlaşması olan bir ülkedir ABD bizimle. Öyleyse gereğini yapması lazım; ama yapmamıştır. Bu siyasi noktada ciddi bir sıkıntıdır" diye konuştu.

'İADE ETMEME DEVAM EDERSE...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ meselesi sadece bir şarlatanın hezeyanlarının arkasından gidenler konusu olmanın ötesinde bir konudur. FETÖ ülkemizdeki ve dünyadaki imkanlarıyla bu süreci Türkiye aleyhine şekillendirme amacıyla kullanılan bir araç haline gelmiştir. Ne yaptılar? Bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar. Oyun çok sinsi. Bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır" dedi. 

Yorumlar

cemal A.B.D Kendisi pkk dır sayın cumhur başkanım bunu sizde dünya alemde biliyor. Kahrolsun A.B.D