Erdoğan: Bunun bedelini ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'da Türk vatandaşlarına ve yetkililerine yapılan 'terbiyesizliğin' bedelinin ödetileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bunun bedelini ödeyecekler

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'da yaşanan skandallarla ilgili yaptığı ilk açıklamada, "Bunun bedelini ödeyecekler" dedi. Erdoğan, Hollanda'da ve diğer Avrupa ülkelerinde Türk bakanlara ve Türk vatandaşlarına yönelik oyunların içinde olanların bunun bedelini ödeyeceğini söyledi. Avrupa'daki Türk vatandaşlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Komşularınızı alın gelin ve ev sahipliği nedir, misafirperverlik nedir öğrensinler" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın etkinliğinde yaptığı konuşmada Hollanda'daki skandalla ilgili şunları söyledi: Batı gerçek yüzünü şu son birkaç gündür açık ve net ortaya koymuştur. Ben olaylar başladığında bunların faşizan birer baskı olduğunu söyledim. Nazizm hortladı dedim. Nazizm bitti sanıyordum ama yanılmışım dedim. Meğerse Nazizm batıda ayakta. Dün gece bizim Bakanımız Fatma Sayan kardeşime, bir bayan kalkıp da kendi konsolosluk binasına, maslahatgüzarıyla ve diplomatik bir araçla gitmesini engelleyen bir ülke bunu nasıl açıklayabilir. Biz davet etmedik ki diyorlar. Nereden çıktı bu? Ben elimde pasaport olduktan sonra istediğim ülkeye girerim. 

Konsolosumuzu dışarıya çıkarmayacak kadar ileriye gitmişlerdir. Sabah 4.30’a kadar telefon başında konuşuyoruz. Alınan cevaplar enteresan. Çıkması lazım. Şuna bak ya. Peki Hollanda Çarşamba günü yapılacak bir seçime sen Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Daha biz olması gerekenleri henüz yapmış değiliz. Fatma kardeşimiz her şeyden önce bir Nene Hatun olarak onların etten duvarına karşı her şeyi yaptı. Sonra ayrılmasını tavsiye ettik ve ayrıldı. 1,5 saatte arabanın içinde otoparkta ayrıca bekledi. Bu duruş çok önemli. Bundan sonraki süreç işleyecek. Çarşamba günü bakalım ne olacak? Bu uygulamayı yapanlar Hollanda’daki 250 bin Türk’e karşı…

O kardeşlerimize de sesleniyorum. Sizler zaten gereğini yapacaksınız. İsim vermeme gerek yok bir tane ırkçı var. Şuna bak ya Avrupa ırkçılığa gidiyor. Neredesin Avrupa Birliği? Ondan sonra çattığımız zaman rahatsız oluyorlar. Rahatsız olacaksınız. Almanya’nın devlet televizyonu yalan yanlış yayın yapıyor. Bizim 18 maddelik paketi yalan yanlış anlatıyor. Yani hayır diyor. Sana ne ya? Demek ki Türkiye’de evet diyenler istikamet üzeredir.

Çarşamba günü Hollanda’daki seçimin ardından gereken değerlendirmeyi yapacağız. Çünkü bu cevapsız bırakılamaz. Benim Dışişleri Bakanıma, Ekonomi Bakanıma, yine milletvekili arkadaşlarımıza oralarda affedersiniz edep dışı davranışları yapanlar bedelini ödeyecekler. Kendi içlerindeki hırslarını köpekleri sürmek suretiyle ortaya koyanlar bunun bedelini ödeyecekler. Çıkmış bir tanesi ne diyor? Türkler burayı terk edecek. Terk etmeyecek ya! Onlar oranın vatandaşı.  Bunun bedelini ödeyecekler. Diplomasinin ne olduğunu da öğrenecekler.

Yorumlar