Erdoğan: Asıl kara paracılar Pensilvanya'da

Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın davetiyle, Amerika'da düzenlenecek nükleer zirvesine katılmak üzere Washington'a gideceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Asıl kara paracılar Pensilvanya'da

Son Haberler Logo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye ziyaretinden önce havalimanında düzenlediği basın toplantısında konuşuyor. Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın davetiyle, Amerika'da düzenlenecek nükleer zirvesine katılmak üzere Washington'a gideceğini söyledi.

Erdoğan, zirvede Paris, Ankara, İstanbul, Lahor ve Brüksel'de gerçekleşen saldırıların gündeme getirilerek konu hakkında çözüm aranacağını söyledi. 

REZA ZERRAB OLAYI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reza Zerrab ile ilgili bir soru üzerine ise, "Bunun kara para aklama olup olmadığını bilmiyoruz. Bu ülkemizi ilgilendiren bir konu da değildir. Ancak kara para babaları orda duruyor. Pensilvanya'da duruyor." dedi. 

Erdoğan, Amerika'daki Charter School'larının paralel yapılanma tarafından söğüşlendiğini belirterek, "Biz kendilerini uyardık. Bu kişiler kara para akladıkları gibi. Bu kişinin koordine ettiği kişiler de şu ya hapiste ya da firarda. Ne yazık ki Amerika en ufak bir duyarlılık göstermedi. Reza beyle ilgili bir suçlama varsa onun zaten avukatları kendilerini savunacaklardır. Zaten ülkemizi de alakadar eden bir konu da değildir" dedi. 

OBAMA İLE GÖRÜŞME KONUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüşüp görüşmeyece konusunda ise, "Orada birçok liderle görüşme yapacağız. Orada G-20'de nasıl toplantılar yaptıysak orda da yaparız. Orada Obama ile ikili görüşme için değil bir zirveye katılmak için gidiyoruz. Orada takdir edersiniz ki 50'ye yakın ülke lideri olacak. Biz de orada bir ikili görüşme yapacağız. Ama bu süre olarak ne kadarlık bir görüşme olacak oradaki duruma bağlı" dedi. 

Yorumlar