Erdoğan ABD'de konuştu: Teröre izin vermeyiz

ABD'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörün demokrasimize, kamu düzenimize ve ekonomik gelişmemize zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ABD'de konuştu: Teröre izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgemizde birtakım sorunların yaşandığı, bunların olumsuz yansımalarının ülkemizde de hissedildiği elbette bir gerçektir. Ancak bunlar Türkiye'nin hedefleri doğrultusundaki yürüyüşünü ve kararlılığını hiçbir şekilde engelleyemez" dedi.

Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'daki Andrew Mellon Auditorium'da düzenlenen DEİK-Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı gala yemeğinde, Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin hızlı büyüyen ve ''öncelikli pazar'' diye tanımlanan bir ülke olduğunu ve ABD Başkanı Barack Obama ile ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker'e, Türkiye'deki fırsatları her vesileyle anlattığını belirten Erdoğan, "Hükümetimiz de bu konuda çok ciddi gayret gösteriyor. Ancak Amerikalı yatırımcıların Türkiye'ye bakışlarında biraz ürkek davrandıklarını görüyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan, salonda bulunanlara, "Sizlerden, Türkiye'nin sunduğu avantajları öncelikle kendi ekonomik menfaatleriniz açısından doğru şekilde değerlendirmelerinizi bekliyorum" diyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugüne kadar ülkemize yatırım yapıp da pişman olan, hukuka aykırı uygulamalara maruz kalan, kazandığı parayı istediği gibi tasarruf etmekte zorlanan hiçbir iş adamı yoktur veyahut parası Türkiye'de kalan yoktur. Ama dünyanın değişik yerlerinde parasını hala yatırım yaptığı ülkeden çekemeyen çok iş adamlarını biliyorum.

Bölgemizde birtakım sorunların yaşandığı, bunların olumsuz yansımalarının ülkemizde de hissedildiği elbette bir gerçektir. Ancak bunlar, Türkiye'nin hedefleri doğrultusundaki yürüyüşünü ve kararlılığını hiçbir şekilde engelleyemez. Terörün demokrasimize, kamu düzenimize ve ekonomik gelişmemize zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz."

Her alanda reform programlarının devam ettiğini bildiren Erdoğan, beraber iş yapmanın, beraber kazanmanın, istihdam oluşturmanın ve refahın gelişimine katkı sağlamanın amaçları olduğunu kaydetti.

Yorumlar