Davutoğlu'dan Rusya'ya: Böyle devam ederse...

Ukrayna ziyaretinde konuşan Başbakan Davutoğlu "Eğer Rusya bir terör örgütü gibi davranmaya devam edip sivilleri evlerini terk etmeye zorlarsa, çok kararlı bir yanıt veririz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'dan Rusya'ya: Böyle devam ederse...

Ukrayna'da bugün konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki hava operasyonları nedeniyle Rusya’yı çok sert ifadelerle eleştirdi. Kiev ziyaretinde Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile birlikte düzenlenen basın toplantısında konuşan “Eğer Rusya bir terör örgütü gibi davranmaya devam edip sivilleri evlerini terk etmeye zorlarsa, çok kararlı bir yanıt veririz” dedi.

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Azez bölgesinde bir hastanenin Rusya tarafından vurulduğunu ifade eden Davutoğlu, “Rusya ve Beşar Esad yönetimi insanlığa karşı suç işliyor” ifadesini kullandı. Başbakan, Rusya’nın amacının Suriye’de müzakereler başlamadan önce askeri kazanım elde etmek olduğunu da söyledi.

Davutoğlu, TSK’nın Suriye’deki YPG güçlerine açtığı topçu ateşi konusunda ise “Azez’in düşmesine izin vermeyeceğiz. YPG, Azez’den uzaklaştırıldı” dedi.

Yorumlar