Davutoğlu, İzzetbegoviç ile görüştü

Bosna Hersek ziyaretine çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bekir İzzetbegoviç ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, İzzetbegoviç ile görüştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile ilgili bütün süreçlerde Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Davutoğlu, Hotel Bosna'da Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile görüştü. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Ferhadiye Camisi'nin açılışı için burada olduklarını belirterek, caminin insanlık vicdanı ve Bosna'daki kültürel miras açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Davutoğlu, caminin Bosna Hersekli Müslümanlara hayırlı olması temennisinde bulundu.
İzzetbegoviç ile yaptığı görüşmede birçok konuyu ele alma imkanı bulduklarını aktaran Davutoğlu, "Özellikle de NATO MAP statüsü konusunu kapsamlı bir şekilde ele aldık. Türkiye bütün bu süreçlerde, NATO ve Avrupa Birliği ile ilgili bütün süreçlerde Bosna Hersek'in yanında olmaya devam edecek." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik ile görüşecek misiniz?" sorusu üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dodik ile törende görüştüklerini, özel bir görüşmenin gündemde olmadığını ifade etti.

Başbakan Davutoğlu'nun, Ferhadiye Camisi'ne, Türk hat sanatçıları tarafından yapılan zerendud levha hediye ettiği belirtildi.

Yorumlar