Davutoğlu: Arap ülkeleri desteğinin garantisi var mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk askerinin Musul'a gitmesinden sonra Arap Birliği'nin gösterdiği tavrı hatırlatarak, Suriye'ye muhtemel bir kara harekatında Arap ülkelerinden destek gelip gelmeyeceği konusunda garanti olmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Arap ülkeleri desteğinin garantisi var mı?

Başbakan Ahmett Davutoğlu Suriye’ye askeri müdahale sorusuna “Arap ülkelerinin bizi destekleyeceğinin garantisini kim verecek?” şeklinde cevap vererek, "Türkiye’yi tehdit eden bir durum olursa kimsenin iznini ve yardımını istemeden gereğinin yapılacağını" söyledi.

El Cezire'ye konuşan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: Bana aynı soruyu sorduğunda, 'Suriye’ye neden müdahalede bulunmuyorsunuz' dediklerinde, çok önemli bir Arap devlet adamına şunu söyledim: Başika’ya Musul’un özgürleştirilmesi için askeri eğitmenler ve onları koruması için bazı birlikler gönderdik. Ve Arap Ligi Türkiye’yi kınadı.

Şimdi bize bu soruyu soranlar dönüp kendilerine bakmalı, hangi Arap ülkesi Türkiye’den daha fazlasını yaptı? Arap arkadaşlarımı yarıştırmıyorum.

Peki neden Türkiye Musul’u özgürleştirmek, oraya destek olmak için Musul’a gittiğinde Arap Ligi Türkiye’yi kınadı ve geri çekilmemizi talep etti? Eğer Suriye’ye askeri müdahalede bulunursak Arap ülkelerinin bizi savunacağının ve destekleyeceğinin garantisini bize kim verecek?

Türkiye sınırlarını ve topraklarını korumak için her şeyi yapacaktır. Türkiye’ye yönelik bir tehdit olursa kimsenin iznini de istemeyeceğiz.

İkinci olarak, Türkiye hiç kimseden destek talep etmeden Suriyeli kardeşleri için, hem mülteciler hem de Suriye’nin kahraman halkı için her şeyi yapacaktır. Araplar, Türkmenler, Kürtler, Sünniler, Aleviler, Nusayriler, Müslümanlar ve Hristiyanlar… Rejimin, YPG ve DAEŞ gibi teröristlerin, bugün Suriye’yi istila eden Rusya ve İran gibi yabancı güçlerin saldırganlığına karşı sesini yükselten tüm Suriyelileri, sivil güçleri Türkiye destekleyecektir. Eminim ki günün sonunda Suriye’nin vatansever halkı kazanacaktır.

Yorumlar