Çavuşoğlu: Paralel, gizli bilgileri PKK'ya veriyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'paralel yapılanma'nın Türkiye'nin gizli bilgilerini terör örgütü PKK'ya verdiğini belirterek, "Hepsini Türkiye'den temizleyeceğiz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: Paralel, gizli bilgileri PKK'ya veriyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gülen grubuna yönelik önemli iddialarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin gizli bilgilerini bile PKK’ya veriyorlar. Bunlar nasıl dindar, bunlar nasıl milliyetçi? Bu paralel çeteyi de, terör örgütünü de, diğer terör örgütleri gibi Türkiye’den temizleyeceğiz” diye konuştu. 

Antalya’nın Finike İlçesi’nde bu yıl 1’incisi düzenlenen Uluslararası Portakal Festivali’nin açılışı yapıldı. Finike Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve Küba, Macaristan, Azerbaycan ile Kıbrıs’tan gelen misafirler katıldı.

Festivalde konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ‘paralel yapı’yı eleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin gizli bilgilerini bile PKK’ya veriyorlar. Bunlar nasıl dindar, bunlar nasıl milliyetçi? Bu paralel çeteyi de, terör örgütünü de, diğer terör örgütleri gibi Türkiye’den temizleyeceğiz ve sonuna kadar gideceğiz Allah’ın izniyle. Bu paralel çetenin en iyi dostu kim biliyor musunuz? PKK, DHKP-C, PYD. Bunlar yurtdışında ve her yerde Türkiye’nin aleyhine çalışıyorlar” dedi.

Yorumlar