Çavuşoğlu ile Lavrov Soçi'de görüşecek

Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra iki ülkenin Dışişleri Bakanları ilk kez Soçi'de bir araya gelecek

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu ile Lavrov Soçi'de görüşecek
Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) Bakanlar Konseyi toplantısına katılacağını açıkladı. İki bakan, 7 ay sonra ilk kez yüz yüze görüşecek.
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Çavuşoğlu'nun Soçi'de düzenlenecek KEİ 34. Bakanlar Konseyi toplantısına katılacağı belirtilirken "Ülkemizin dönem başkanlığında 2017 yılında kutlanacak olan KEİ'nin 25. kuruluş yıldönümüne giden süreçte, örgütün daha güçlü ve dinamik bir yapıya kavuşturulmasını sağlayacak kurumsal reform çalışmaları da toplantının ana gündem maddelerinden birini teşkil etmektedir" denildi.
 
KEİ Bakanlar Konseyi kapsamında Çavuşoğlu'nun Lavrov ve KEİ üyesi ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapmasının öngörüldüğü belirtildi.

İki bakan, Rus uçağının Suriye sınırında Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından 3 Aralık 2015'te Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi toplantısı için bulundukları sırada görüşmüşlerdi.

Lavrov, görüşmenin ardından 'yeni bir şey duymadığını' söylemişti.

Yorumlar