Çavuşoğlu: Herkes sussa biz susmayacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Halep ile ilişkili açıklamasında, "Herkes sussa biz susmayacağız" dedi. 

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: Herkes sussa biz susmayacağız

Sonhaberler | Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çek mevkidaşı ortak basın açıklaması yaptı. Çavuşoğlu, Halep'te yaşanan olaylar hakkında "Herkes sussa biz susmayacağız" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek'le düzenlediği ortak basın toplantısında şöyle konuştu: Halep'te ve Suriye'de zulmün, katliamların durması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hem Suriye'yle yakından ilgilenen tüm ülkelerle, diğer aktör ülkelerle, İran ve Rusya başta olmak üzere, Körfez ülkeleriyle buradaki zulmün durması, ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüme geçilmesi için çok gayret sarf ediyoruz. Ama maalesef birçok ülkenin samimi olmadığını gördük. Ateşkes sözü vermesine rağmen Halep'i zalimce bombalamaya devam ettiklerini gördük. Sivil halkın boşaltılması için ateşkesin sağlanması lazım. Vahşetin, en acımasız insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Herkes sussa biz susmayacağız.

Çavuşoğlu AB'de PKK'ya verilen desteği de eleştirerek şunları söyledi: AB'de PKK'ya ayrıcalık gösteriliyor. PKK burada eylemlerini rahatlıkla sürdürüyor. Böyle bir kanlı örgütün destek bulmaması gerekiyor. Avrupa'da PKK'ya destek gösteren parlemento mensupları var. Sizin ideolojiniz batsın. Madem aynı ideolojiyi paylaşıyorsun, sen de çık dağa, ne işin var palamentoda!

Halep'te artan Esad zulmü sosyal medyada da büyük tepkiye sebep oldu. Binlerce sosyal medya kullanıcısı #HalepeKoridorAçılsın hashtagıyla paylaşımlarda bulundu.

Yorumlar

ihsan konuş istediğin kadar bir faydası varmı yok seni kaale alan varmı yok o zaman başka çare düşünmek gerekmezmiydi halka hadi dedinizde arlanızdan gerlmedikmi