Çavuşoğlu, Erdoğan'dan önce Washingon’da

ABD’li mevkidaşı Kerry ile bakanlıkta bir araya gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Sadece Türkiye’ye karşı değil aynı zamanda Avrupa ve tüm dünyaya karşı tehdit oluşturan terör organizasyonlarını yenmek zorundayız” dedi

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu, Erdoğan'dan önce Washingon’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sadece Türkiye’ye karşı değil Avrupa ve tüm dünyaya karşı tehdit oluşturan terör gruplarını yenmek zorunda olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’nin başkenti Washington’daki temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bakanlıkta bir araya geldi. İki bakan, görüşme öncesinde kameralar karşısına geçerek kısa birer açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Nükleer Güvenlik Zirvesi öncesindeki hazırlıklar için ülkeye gelen Çavuşoğlu’nu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Kerry, aynı zamanda önemli konularda da görüş alışverişinde bulunma imkanı bulacaklarını kaydetti.

Kerry, sözlerini şöyle sürdürdü: “DAEŞ, Nusra Cephesi gibi terör organizasyonlarının mümkün olan en hızlı şekilde ortadan kaldırılması ve bölgeye ve ülkelere istikrarın tesis edilmesi hepimizin çıkarına. Türkiye bu çabalarda ABD’nin önemli bir ortağı, NATO müttefikidir. Türkiye, göçmenlerin Ege Denizi üzerinden akışını engellemek için Avrupa ve NATO’nun çabalarına iştirak etti. Türkiye, Suriye’den ve onu çevreleyen alandan daha iyi yaşama sahip olmak için kaçan 2,7 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor”. Kerry, Türk yönetimi ile bir çok faklı konuda da birlikte çalıştıklarını ifade ederek, Türkiye’nin Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun üyesi olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin Suriye’de siyasi bir çözüm bulunması çabalarında gayret gösterdiğini dile getiren Kerry, ekonomi ve ticari konularda birlikte çalışmalarına atıfta bulundu.

Kerry ile görüşmesinde ikili konuların yanında DAEŞ, El Nusra ve PKK gibi örgütlere yönelik mücadelelerini nasıl güçlendirebileceklerini ele alacaklarını belirten Çavuşoğlu, “Sadece Türkiye’ye karşı değil aynı zamanda Avrupa ve tüm dünyaya karşı tehdit oluşturan terör organizasyonlarını yenmek zorundayız” diye konuştu. Çavuşoğlu ayrıca Irak konusunun yanında göçmenler meselesini de değerlendireceklerini kaydetti. Türkiye’nin yaklaşık 3 milyon sığınmacıyı ağırladığını ve onlara 10 milyar dolar civarında para harcadığı bilgisini aktaran Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ile göçmenler konusunda varılan anlaşmanın da yakın zamanda uygulanmaya başlanacağını ümit ettiğini dile getirdi.

Yorumlar