Başbakan Yıldırım Suriye ile normalleşme şartını açıkladı

Türkiye'nin Suriye ile normal ilişkilere dönme hedefleri arasında Beşar Esad'ın olmadığı, normalleşmenin Esad'ın gitmesi şartına bağlı olduğu açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım Suriye ile normalleşme şartını açıkladı
Suriye’de bir şeylerin değişmesinin zamanının çoktan geldiğini belirten Başbakan Yıldırım “Her şeyden önce Esed değişmeli. Esed değişmeden Türkiye’de bir şey değişmez” dedi

Başbakan Binali Yıldırım dünyanın en etkin haber kanallarından BBC’ye röportaj verdi. Çekimleri İstanbul’da daha önce yapılan söyleşi bugün yayınlanacak. Röportaj ile ilgili dün akşam saatlerinde BBC’nin internet sitesinde tanıtım için bir videolu haber yer aldı. Videoda Suriye’ye yönelik değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şunları söyledi:

Suriye’de bir şeylerin değişmesinin zamanı çoktan geldi geçti. 500 bin insan hayatını kaybetti. Masum insanlar öldü, gitti. 9 milyondan fazla insan yurdunu terk etti. 3 milyonu bizim misafirimiz. Muhakkak Suriye’de bir şey değişmeli ama her şeyden önce Esed değişmeli. Esed değişmeden Türkiye’de bir şey değişmez. Bu işlerin bu hale gelmesinin ana sebebi Esed’dir.

Bir yanda Esed var, bir yanda DAEŞ var. Esed mi DAEŞ mi diyorsanız ikisini de tercih edemeyiz ikisinin de gitmesi lazım. Suriyelilerin başının belasıdır. Diyelim ki DAEŞ’i defettik, gitti. Sorun yine çözülmeyecek. Esed oldukça sorun çözülmeyecek başka terör grubu çıkacak. DAEŞ’i yaratan Esed rejiminin tutumudur. Suriye’deki yönetim şeklidir. Kendi vatandaşlarını bile bile ölüme göndermesidir.

Yorumlar

miyase Hakaret içeren yorum onaylanmadı.