Başbakan Yıldırım, Pence'den Gülen'in iadesini istedi

Başbakan Yıldırım, Almanya'da görüştüğü ABD Başkan Yardımcısı Pence'den, Fetullah Gülen'in iadesini istedi. Yıldırım, Gülen'in iade edilmesi için neler yapılması gerekiyorsa Türkiye olarak yapmaya hazır olduklarını, aynı şekilde yeni yönetimin de bu konuda adım atmasını beklediklerini Pence'e iletti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım, Pence'den Gülen'in iadesini istedi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Almanya'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ın bugünkü en önemli görüşmelerinden biri ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence yaptığı görüşme oldu. Başbakan Yıldırım, Trump'ın yardımcısı Pence ile görüşmesinde Fetullah Gülen'in iade konusunun altını çizdi. Başbakan Yıldırım, Almanya'yı ziyareti kapsamında katıldığı 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bir araya geldi. Commerz Bank binasında basına kapalı gerçekleşen görüşme, 50 dakika sürdü. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Başbakan Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Pence arasındaki görüşmede, Yıldırım'ın terör örgütü FETÖ ile mücadele ve lideri Fethullah Gülen'in iadesi konusunda yeni ABD yönetimiyle her türlü işbirliğine hazır olunduğunun altını çizdiği, bu konudaki beklentilerin ABD yönetimince karşılanmasının ilişkilerde yeni bir sayfa açacağından bahsettiği bildirildi. Görüşmede ayrıca ABD'yle ikili ve NATO çerçevesindeki askeri ve güvelik ilişkileri ele alındı, terörle mücadelede fikir birliği ve ortak hareketin önemi üzerinde duruldu. 

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN DİĞER GÖRÜŞMELERİ

Yıldırım, Karadağ Başbakanı Markovic ile görüştü Başbakan Yıldırım, Karadağ Başbakanı Dusko Markovic ile görüştü. Münih'teki Bayerischer Hof Oteli'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 20 dakika sürdü.

Öte yandan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük siyasi gruba sahip Avrupa Halk Partisi (EPP) Başkanı Manfred Weber'i kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yarım saat sürdü.

Yıldırım, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yarım saat sürdü.

Yorumlar