Başbakan Yıldırım'ın ABD gezisinde program değişikliği

Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD gezisinde yarın yapılması düşünülen Başkan Yardımcısı ile görüşme programında değişiklik yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'ın ABD gezisinde program değişikliği

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Başbakan Binali Yıldırım'ın kritik ABD ziyareti bugün başlıyor. Suriye'nin kuzeyi, Irak'taki gelişmeler, vize krizi, FETÖ soruşturmaları dahil olmak üzere birçok konunun masada olacağı ziyaretin programında sürpriz bir değişiklik yapıldı. 

Başbakan Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in görüşmesi bugün akşam saatlerinde gerçekleşecek. Görüşmenin çarşamba günü (TSİ) 18:30'da yapılacağı bildirilmişti.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Başbakan Yıldırım, Başkan Yardımcısı Pence ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra, Washington ve New York’ta kanaat önderleri, Türk ve akraba toplulukları temsilcileri, Müslüman ve Yahudi toplumu temsilcileri, medya mensupları, yatırımcı ve işadamlarıyla bir araya gelmesi öngörülüyor.

Edinilen bilgiye göre Başkan Yardımcısı Pence ile yapılacak görüşmelerde, ikili siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerle Suriye, Irak dahil bölgesel konuların yanısıra başta FETÖ, DEAŞ, PYD/YPG olmak üzere terörle mücadele, sığınmacılar meselesi ve vize sorununun çözümü konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor. 

Açıklamada, "Görüşmelerin, ABD ile bazı konulardaki görüş farklılıklarımızın giderilmesine ve işbirliğimizin ilerletilmesi yönündeki ortak çabaların sürdürülmesine katkı sağlaması hedeflenmektedir." ifadesine yer verildi. 

Yorumlar

ihsan başbakan dik dur sakın taviz verme incirliği kapatırım de natodan çekilirim de zaten kıymetleri kalmadı