Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Endonezya’da

Kurtulmuş, Endonezya’nın Yogyakarta eyaletinde, çeşitli ziyaretlerde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Endonezya’da

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 5. Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak için gittiği Endonezya'da, Yogyakarta eyaletinde ziyaretler gerçekleştirdi.

Uçakla başkent Cakarta'dan, Yogyakarta'ya geçen Kurtulmuş'a, eşi Sevgi Kurtulmuş ile Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam da eşlik etti.

Yogyakarta'da ilk olarak ülkenin en büyük üniversitesi olan Gadjah Mada Üniversitesini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, üniversitenin Rektörü Dwikorita Karnawati'den faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsü başta olmak üzere öğrenci değişim programları, Türkiye bursları ve Türk üniversiteleriyle ikili anlaşmalar konularında görüşmeler gerçekleştirdi.

Üniversitedeki temaslarının ardından, Yogyakarta eyaleti Kraton bölgesindeki Kraliyet Sarayı'nı da ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, burada kraliyet ailesinin bazı üyeleriyle bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, UNESCO dünya mirası listesinde bulunan bazı tarihi mekanları da gezdi. Ülke tarihi hakkında bilgi alan Kurtulmuş, ardından başkent Cakarta'ya hareket etti.

Kurtulmuş'un, yarın ikili siyasi görüşmelerde bulunması ve ardından Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun İİT üyesi devlet başkanları onuruna vereceği akşam yemeğine katılması planlanıyor.

 

Yorumlar