AP'nin Türkiye raporu aynen iade

Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raporunu Ermeni iddialarını tanıma isteğine atıf yapıldığı için aynen iade etti

Google Haberlere Abone ol
AP'nin Türkiye raporu aynen iade
 Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raporu, Ermeni iddialarını tanıma isteğine atıf yapıldığı için işleme konulmadan iade edildi.

AP'de nisan ayında 375 oyla kabul edilen rapor, Türkiye'nin AB Daimi Temsilciği'ne ancak bugün gönderildi. Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği, raporu gelir gelmez işleme koymadan geri gönderdi. Diplomatik kaynaklar iadenin gerekçesini, geçen seneki raporun da iade edilmesine yol açan ve Ankara'yı 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını soykırım olarak tanımaya çağıran ifadelere atıf yapılması olarak açıkladı.

Eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, raporu yok hükmünde sayacaklarını ve iade edeceklerini söylemişti.

Bozkır, AP’nin geçen yıl kabul ettiği rapor için de, "Geçtiğimiz yıl 1915 olaylarına sözde soykırım referansı yapılması durumunda bu raporu iade edeceğimizi söylemiştik. Maalesef geçtiğimiz yıl raporu yok hükmünde sayarak, iade ettik. Bu yıl da maalesef, aynı referans Avrupa Parlamentosu’nun, Türkiye raporunda yer alıyor. Bütün çabalarımıza, bütün ikazlarımıza rağmen, bu referansın giderilmesi mümkün olmadı. O nedenle bu raporu da yok hükmünde, geçersiz sayacağız. Raporu, daimi temsilcimiz AP’ye iade edecek” demişti.

Yorumlar