Almanya Türkiye'ye karşı yatırım kozunu oynuyor

Türkiye ile Almanya arasında devam eden krizde Alman tarafı 'yatırım' kozunu oynamaya başladı

Google Haberlere Abone ol
Almanya Türkiye'ye karşı yatırım kozunu oynuyor

Ankara-Berlin hattında yaşanan krizin ardından karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kez Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, Türkiye'deki Alman firmaları ve yatırımlarıyla ilgili konuştu.

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, Almanya'nın Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarında meydana gelebilecek tüm anlaşmazlık ve haksızlıklara karşı denetimlerini sürdürdüğünü ve olası bir durum da firmaların en büyük savunucusu olacağını açıkladı. Türkiye'deki varolan iklimin yatırımcılar açısından 'oldukça zor' olduğunu dile getiren Zypries, İngiliz-Alman ticaret birliği BGA'nın 'Eğer Almanya, Türkiye'ye karşı yaptırım uygularsa, ihracat hacminde de büyük bir düşüş yaşanır' sözlerini hatırlattı. 

 Şimşek: Alman yatırımcıları hoş karşılarız

Öte yandan, Türkiye'de iki büyük Alman firmasının soruşturulduğu iddialarını yalanlayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Alman yatırımcıların hoş karşılandığını ifade etti. Alman yayın organı Handelsblatt, Daimler AG ve BASF SE'nin Türkiye tarafından 'terörizme destek olmak' ile suçlanacağını iddia etti. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada bu iddiayı yalanladı.

Şimşek, "Türkiye'nin Daimler ve BASF'ı soruşturduğu haberi yalan. Alman yatırımcılar hoş karşılarız" dedi.

Yorumlar