Almanya'nın tek karın ağrısı İncirlik değilmiş

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, pazartesi günü Ankara'ya yapacağı ziyaret konusunun sadece İncirlik krizi olmadığını, PKK propagandası yapmakla suçlandığı için tutuklu bulunan gazetecilerin de masada olduğunu söyledi. Aynı zamanda Alman vatandaşı da olan Die Welt muhabiri Deniz Yücel, terör örgütü PKK propagandası yapmaktan tutuklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın tek karın ağrısı İncirlik değilmiş

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye ile Almanya arasında FETÖ üyelerine verilen sığınma hakları nedeniyle meydana gelen, anayasa referandumuyla zirveye ulaşan krizin çözümü için tarafların girişimleri devam ediyor. Son olarak İncirlik Üssü nedeniyle yeniden gündeme gelen kriz nedeniyle Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'in pazartesi günü Ankara'ya gelmesi bekleniyor. Alman bakanın İncirlik krizi nedeniyle geleceği tahmin ediliyordu; ancak bugün Rusya'da bir açıklama yapan Alman Bakan, tek konunun İncirlik Üssü olmadığını söyledi. Bakan Gabriel, Ankara ziyaretinin gündeminde, daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istediği ancak ret cevabı aldığı, tutuklu gazeteci Deniz Yücel'in de bulunduğunu söyledi. 

Pazartesi günü Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye ziyareti öncesinde Rusya'daydı. St. Petersburg'daki Dünya Ekonomik Forumu'nun ardından Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya gelen Gabriel, önemli açıklamalarda bulundu. Putin ve Lavrov'la Ukrayna'daki krizi değerlendirdiklerini belirten Almanya Dışişleri Bakanı, Türkiye ile yaşanan İncirlik krizine ilişkin de konuştu. Gabriel, "Türkiye ile ilişkileri normalleştirmenin yollarını arıyoruz. Ancak Alman parlamenterlerin İncirlik'i ziyaret etmesi bunda rol oynayacaktır. Yurtdışındaki Alman askerlerinin, parlamenterler tarafından ziyaret edilememesini kabul edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ilişkilerde İncirlik dışında problemlerin de bulunduğunu belirten Gabriel, "Almanya-Türkiye ilişkilerinde gerilim yaratan birçok konu var. Bunlardan biri de Alman gazetecilerin tutuklanması. Diğer yandan, ekonomik ilişkilerin gelişmesi Türkiye'nin menfaatine olacaktır. Normalleşmeye giden adımlar için fırsatlar arıyoruz. Ziyaretimin sebebi de budur." şeklinde konuştu.

ALMANAY'NIN İSTEDİĞİ GAZETECİ NE İLE SUÇLANIYOR?

Merkel’in defalarca serbest bırakılmasını istediği Deniz Yücel’in tüm kirli bağlantıları deşifre oldu. Azılı PKK'lıyla aynı otelde kalan, sık sık Kandil'e çıkan gazetecilik kılıfı altında görüşmediği terörist kalmayan Yücel, FETÖ'cülerle de oldukça samimi. Terör örgütü PKK ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Die Welt gazetesi muhabiri İlker Deniz Yücel için Almanya 'gazeteci' tutuklandı yaygarasını kopardı. Almanya Başbakanı Angela Merkel defalarca kez açıklama yaparak Yücel'in serbest bırakılmasını istedi. İstihbarat birimlerinin raporlarına göre ise Yücel'in gazetecilik dışında her türlü faaliyette bulunduğu ortaya çıktı.

Türkiye'de kendi adına aldığı değil nişanlısı D.M. adına alınan telefon hattını kullanan Yücel, sadece terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık ile röportaj yapmakla kalmamış.

İşte Almanya'nın 'gazeteci' diye kamuoyu oluşturmaya çalıştığı Deniz Yücel'in bağlantıları: Akşam gazetesinin haberine göre, Edirne'de 2015 tarihinde bir otelde terör örgütü PKK mensubu Esra Gültekin ile aynı odada kaldı. Her ikisinin telefon kayıtları incelendiğinde, terör örgütü üyeleri ve örgütün medyadaki üyeleriyle sık sık görüşmeler yaptıkları ortaya çıktı.

Deniz Yücel'in 2016 tarihinde ise Kandil'den dönüş yapan ve Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptığı belirtilen PKK'nın üst düzey yöneticilerinden İsmail Özden'in kızı L.F. ile şifreli haberleştikleri tespit edildi. Yücel'in, L.F. ile cevapsız çağrı yoluyla mesaj bıraktıktan sonra konuşmaya internet üzerinden devam ettiği belirlendi. Görüşmeden sonra ikilinin Diyarbakır'da buluştukları ortaya çıktı.

BİRLİKTE KANDİL'E GEÇTİLER

19 Nisan 2016 tarihinde her ikisinin de kullandığı telefon aynı baz istasyonundan sinyal verdi ve daha sonra bu iki telefonun sinyali kesildi. İstihbarat birimleri yaptıkları çalışmada Yücel ve L.F.'nin birlikte Kandil'e geçtiğini tespit etti. Kandil'den talimat alan Yücel, yazılarını da bu şekilde yazdı.

Yücel'in terör örgütü üyeleriyle görüşme yapmasının ve Kandil'de bulunduğu süre içinde ise bölgede terör olayları arttı. Jirki aşiret liderine saldırı, Nusaybin, Mardin Mazıdağı ve Bursa Ulucami'nde canlı bomba saldırıları bu görüşmelerin ardından gerçekleştirildi.

FETÖ İLE İRTİBAT HALİNDE

L.F.'nin Almanya'dan 28, diğer Avrupa ülkelerinden ise 25 farklı numara ile sürekli irtibat halinde olduğu ortaya çıkarken Almanya'dan kendisini arayan ve daha sonra örgüte katılan Ömer Demir ile de yoğun konuşma trafiği dikkat çekti. Bunun yanı sıra Yücel'in THKP/C üyeleri, eski zaman muhabirleri FETÖ'den tutuklanan kişilerle de irtibatı ortaya çıktı.

Yorumlar