Trump yarın Vietnam'da olacak

- ABD Başkanı Trump yarın Vietnam'ı ziyaret edecek - APEC Zirvesi’ne katılacak Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek - Trump başkentte Vietnam Devlet Başkanı Tran Dai Quang ile bir araya gelecek

Google Haberlere Abone ol
Trump yarın Vietnam'da olacak
KUALA LUMPUR(AA) - ABD Başkanı Donald Trump 13 günlük Asya turunun 4. Ayağı olan Vietnam’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.
Vietnam'ın Danang kentinde yarın düzenlenecek APEC (Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği) Zirvesi'ne katılacak ABD Başkan Trump zirvede bir konuşma yapacak ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un teyit ettiği buluşmada, Kuzey Kore’nin nükleer silah programı ve Suriye’deki ateşkesinin masaya yatırılacağı belirtiliyor.
İki liderin daha önce Hamburg’daki G20 zirvesindeki görüşmesinde, Suriye'nin güneyindeki ateşkes kararı açıklanmıştı.
Trump, Asya turundan önce "Putin ile görüşebilirim, bize Kuzey Kore konusunda yardımcı olabilir." açıklamasında bulunurken Lavrov çarşamba günü Putin’in buluşma için hazır olduğunu ifade ederek görüşme ihtimalini doğrulamıştı.
- Vietnam Devlet Başkanı ile görüşecek

APEC zirvesinin ardından Trump, Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye geçerek burada başta Vietnam Devlet Başkanı Tran Dai Quang ile olmak üzere temaslarda bulunacak.

Görüşmelerin, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme amaçlı bazı anlaşmalarla sonuçlanması bekleniyor.

Trump, Vietnam temaslarını tamamladıktan sonra 12 Kasım’da Asya turunun en son ayağı Filipinler’e geçecek.


Yorumlar