Postacı Yürüyüş Yarışması Türkiye Finali

- Nevşehir'de düzenlenen yarışta, kadın ve erkek sporcular birincilik için kıyasıya mücadele etti

Google Haberlere Abone ol
Postacı Yürüyüş Yarışması Türkiye Finali

NEVŞEHİR (AA) - PTT tarafından düzenlenen "Postacı Yürüyüş Yarışması Türkiye Finali" Nevşehir'de yapıldı.

Ürgüp ilçesinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarışa, 35 kadın ve 65 erkek sporcu katıldı.

Etkinlikte konuşan PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, PTT'nin ticari hizmetlerin dışında spor ve sanata da önem verdiğini belirtti.

Geleneksel hale getirilen yarışmada uluslararası başarılar elde edildiğini aktaran Bozgeyik, "PTT bir ticari kuruluş olmanın ötesinde sanat ve spora da önem vermektedir. Bu yarışma ile ülkemizi uluslararası alanda da başarılı şekilde temsil eden sporcularımız göğsümüzü kabartıyor. Bu kapsamda geçen yıl Balkan Şampiyonluğu elde ettik." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bozgeyik ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından verilen start ile kadın sporcular 5 kilometre, erkek sporcular ise 10 kilometre boyunca ter döktü.

Yarışma sonunda ferdi kadınlarda Esra Sağlam birinciliği, Gülşen Eser ikinciliği, Fatma Temel üçüncülüğü elde etti. Ferdi erkeklerde ise birinci Ersin Tacir, ikinci Serkan Doğan üçüncü ise Hanifi Çoban oldu.

Takımlarda ise erkekler kategorisinde PTT AŞ Genel Müdürlüğü birinciliği, Bursa PTT Başmüdürlüğü ikinciliği, İstanbul Avrupa Yakası PTT Müdürlüğü üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda birinci Ankara PTT Başmüdürlüğü, ikinci PTT AŞ Genel Müdürlüğü, üçüncü İzmir PTT Başmüdürlüğü oldu.

Şirket personeli arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, motivasyonu artırmak, çalışanlara sportmenlik ruhu kazandırmak amacıyla yapılan yarışlarda, dereceye giren sporcular "46. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması"nda PTT AŞ ve Türkiye'yi temsil edecek.

Yorumlar