Filipinler'in uyuşturucuyla mücadelesine Japonya'dan destek

ZAMBOANGA CITY (AA) - Japonya, uluslararası toplumun tepkisini çeken uyuşturucuyla mücadelesinde Filipinler'e destek verecek. Filipinler Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Japonya ve Filipinler'in, uyuşturucuyla mücadelede...

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'in uyuşturucuyla mücadelesine Japonya'dan destek

ZAMBOANGA CITY (AA) - Japonya, uluslararası toplumun tepkisini çeken uyuşturucuyla mücadelesinde Filipinler'e destek verecek.

Filipinler Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Japonya ve Filipinler'in, uyuşturucuyla mücadelede iş birliklerine rehberlik edecek eylem planını sonuçlandırdığı belirtildi.

Japonya-Filipinler Gelecek Beş Yılda Karşılıklı İşbirliği Ortak Bildirisi olarak adlandırılan eylem planıyla Tokyo yönetimi, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin öncelikleri arasına aldığı uyuşturucuyla mücadelede Manila'nın orta-uzun vadede ortağı olacak.

Filipinler ajansının haberinde, Tokyo'nun Filipinler'in uyuşturucu tedavi merkezlerinin iyileştirilmesi, bu merkezler için işletme yönergelerinin, tedavi programlarının ve model bölgelerde insan kaynaklarının geliştirilmesine destek vereceği kaydedildi.

Japonya hükümetinin ayrıca Filipinli gençleri uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla farkındalık yaratılmasına yardımcı olacağı bildirildi.

Filipinler'de 2016 yılından bu yana devlet başkanı olan Duterte, uyuşturucu ve yolsuzlukla mücadeleye öncelik vereceğini açıklamış, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde emniyet güçlerine "vur emri" vermişti.

Duterte hükümeti, Filipinli ve yabancı insan hakları örgütleri tarafından sert dille eleştiriliyor. Bu örgütler, Filipinler hükümetinin "insanlığa karşı suç" işlediğini savunuyor.

Yorumlar