Bağdat'ta "Bağdat Barışın Yuvası" festivali

- Festivalin organizatörlerinden Talib: - "Bağdat'ta yaşanan çeşitli şiddet olaylarına karşı buranın ve burada yaşayan halkın barışı özlediği ve bunu yaymak istediği mesajını vermek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bağdat'ta "Bağdat Barışın Yuvası" festivali

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta "Bağdat Barış Yuvası" festivali düzenlendi.

Bağdatlı bir grup gönüllü ve aktivist tarafından Dicle Nehri kenarındaki Ebu Nuas Bahçesi'nde düzenlenen festivalde, el sanatlarından oluşan sergi ile çeşitli gösterilere yer verildi.

Bağdatlıların ilgi gösterdiği festivalin yapıldığı alanda yoğun güvenlik önlemi alındı.

Festivalin organizatörlerinden Ali Talib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bağdat'ta yaşanan çeşitli şiddet olaylarına karşı buranın ve burada yaşayan halkın barışı özlediği ve bunu yaymak istediği mesajını vermek istiyoruz." dedi.

- Eski yıllarına dönmesini herkes özlüyor

Festivalin Bağdatlıların büyük ilgisini çektiğini ifade eden Talib, "Vatandaşlar, bu tür etkinliklerin yılda bir defa değil, sık sık düzenlenmesini istiyor. Bağdat'ın eski yıllarına dönmesini herkes özlüyor." diye konuştu.

Organizatörlerden Kaysar Verdi de "Bağdat'ın şiddetten öte yaşanır yüzünün olduğunu önce Bağdatlılara sonra da dünyaya haykırmak istiyoruz. Bağdat'a tekrar 'barış ve yaşamın yuvası' ismini vermeyi hedefliyoruz. Tüm risklere karşı ayakta durup yaşama sarıldığımız mesajını iletmek en büyük arzumuz." ifadelerini kullandı.

Festivalde sosyal medya grubundan sorumlu Zehra Cevdet ise vatandaşları, çok basit organizasyonlarla kaos ve şiddetin neden olduğu atmosferden çıkarıp barış havası solumalarını sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Cevdet, sosyal medya üzerinde binlerce kişiye "Bağdat Barışın Yuvası" mesajını ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.


Yorumlar