Bilge Çocuk Ocak sayısı bayilerde

“Bilge Çocukların Dergisi” sloganını taşıyan Bilge Çocuk Dergisi’nin Ocak sayısı birbirinden ilginç konularla okuyucusunun beğenisine sunuluyor. Yedi yaş ve üzeri çocuklara hitap eden Bilge Çocuk Dergisi’nin bu ayki kapak konusu ise ‘Roket Adam’.

Google Haberlere Abone ol
Bilge Çocuk Ocak sayısı bayilerde

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Birbirinden ilginç konuları içinde barındıran Bilge Çocuk Dergisi’nin Ocak sayısında, “Roket Adam Lâgari Hasan Çelebi” işleniyor. Yine dergi içeriğinde uzayla ilgili farklı bilgilerle kapak konusu desteklenirken, “roket” başlığıyla da roketlerin nasıl ortaya çıktığı ve gelişim süreci güçlü çizgilerle okura sunuluyor.

Birçok farklı konuyu içinde Mekke’nin fethinin yıldönümü sebebiyle fetih sürecini içeren kısa bir yazı kaleme alınıyor. Hayvanlar âleminin dokuz canlısı olarak bilinen kediler, tadı, faydası ve kokusuyla kış meyvelerinin vazgeçilmezi olan portakal, sevimli ve özgün görsellerle okurlara sunuluyor. “Doğa Takvimi” bölümünde ise çocuklar dedelerinin anılarında gezip ocak ayında doğada neler olduğunu ve hangi gıdaların tüketilmesi gerektiğini öğreniyor.

Ocak sayısı çizgi hikâye ve mizah yönüyle de yine güçlü. Başlarından geçen olaylarla hem güldüren hem düşündüren sınıfın afacanları, okurların dertlerine deva Profesör Limon Kafa, hayvanların komik dünyası Böcekistan, okurların sinir olduğu durumları paylaştığı ‘Sinir Dükkânı’ yine kahkahaya boğacak. Birbirinden etkileyici zekâ soruları, evde yapılabilecek deneyler ve acayip icatlar da dergi sayfalarında yerini alıyor.

Yorumlar