BELMEK’lere bu yıl da ilgi büyük

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), yeni dönem eğitimlerine 17 bin 571 kursiyerle başladı.BELMEK’lere her yıl olduğu gibi 2017-2018 eğitim yılında da Başkentli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kursiyerlere...

Google Haberlere Abone ol
BELMEK’lere bu yıl da ilgi büyük

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), yeni dönem eğitimlerine 17 bin 571 kursiyerle başladı.

BELMEK’lere her yıl olduğu gibi 2017-2018 eğitim yılında da Başkentli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kursiyerlere 6’sı ana merkez başta olmak üzere 151 yerde, 31 farklı branşta 370 usta eğiticiler tarafından eğitim veriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarafından Başkentli ev kadınlarının meslek sahibi olmasına olanak sağlamak amacıyla 1994 yılında hizmete açılan ve bugüne kadar 289 bin 741 kişinin faydalandığı BELMEK’ler, bugün her yaş ve meslekten kadının hobisini geliştirdiği, yeni bir meslek öğrenerek üretimin bir parçası olduğu Türkiye’nin en büyük yerel mesleki eğitim kursları olarak yola devam ediyor.

Haftanın 7 günü eğitimlerin devam ettiği BELMEK’lerden, hafta içinde genellikle emekli ve ev kadınları, 6 ana merkezdeki kurslardan ise hafta sonları özellikle çalışan kadınlar ile öğrencilerden oluşan gruplar faydalanıyor.

Konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar sayesinde, kursiyerler hem meslek öğrenerek bütçelerine katkı sağlıyor, hem de birbirinden güzel ve kaliteli el ürünlerini ortaya çıkararak hobilerini geliştiriyor.

BELMEK’lerde giyim, mefruşat, yemek, resim, el örgüsü, gümüş ve deri işlemeciliği gibi birbirinden farklı branşların yanı sıra ebru, taş bebek, çini, mozaik gibi geçmişin unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarının da geleceğe taşınmasına ev sahipliği yapılıyor.

BELMEK-İşkur işbirliği

Büyükşehir Belediyesi ile İşkur Ankara İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde de, iğne oyası, yemek, giyim, ebru ve trikotaj branşlarında eğitim veriliyor.

BELMEK-İşkur işbirliği çerçevesinde ilki 2015 yılında açılan kurslardan bu yıl da 666 kişi faydalanıyor. İşkurlu kursiyerlere ayrıca İşkur tarafından da cep harçlığı adı altında maddi destek sağlanıyor.

Yorumlar