Denizli'nin 4 ilçesinde kuduz alarmı

Denizli'de 4 ilçede kuduz vakaları görüldü ve aşılama çalışmaları başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Denizli'nin 4 ilçesinde kuduz alarmı
Sonhaberler | Haber Merkezi 

Denizli'nin Acıpayam, Çal, Çivril ve Buldan ilçelerinde kuduz vakalarının görüldüğü ve aşılama çalışmalarının başlatıldığını belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde Ege Bölgesinde kuduz vakası olaylarının görüldüğü ve Denizli’nin 4 ilçedesinde kuduz hastalığının görüldüğü bildirildi.

Kuduz hastalığının tehlikeli bir hastalık olduğu ve insanlara da bulaşabileceği kaydedilen açıklamada, kuduz vakalarının büyük çoğunlukla rakun, kokarca, yarasa, tilki ve çakal gibi yabani hayvanlarda rastlandığı, evcil hayvanlarda ise daha sık kedi, köpek ve sığırlarda görüldüğü kaydedildi.

Kuduz veya kuduz şüpheli bir hayvan tarafından ısırılan bir kişi en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurması gerektiği belirtilen açıklamada, "Isırık bölgesi bol sabunlu su veya antiseptik solüsyonlar ile temizlenmelidir. Yaraların yıkanması ile bulaşık bölgedeki virüslerin yarısı yara bölgesinden uzaklaştırılmış olur. Bugün insanlarda hiçbir yan etki göstermeyen kuduz aşıları uygulanmaktadır. Isıran kuduz şüpheli hayvan derhal veteriner hekime gösterilmelidir. Hükümet veteriner hekimi ısıran hayvanı on gün süreyle gözetim altına alacaktır. Gözetim süresinde ölen hayvanın başı laboratuvara gönderilerek kuduz olup olmadığı belirlenecektir." denildi.

Yorumlar