Başkanı Uyan, yaptıkları hizmetleri anlattı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Sultanköy ve Yeniçiftlik mahallelerinde devam eden kanalizasyon ve yol, ilçe merkezinde devam eden yeni belediye binasındaki çalışmaları inceledi.İlçe sınırlarına...

Google Haberlere Abone ol
Başkanı Uyan, yaptıkları hizmetleri anlattı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Sultanköy ve Yeniçiftlik mahallelerinde devam eden kanalizasyon ve yol, ilçe merkezinde devam eden yeni belediye binasındaki çalışmaları inceledi.

İlçe sınırlarına dahil olan tüm mahallelerde ulaşımı kolaylaştırmak ve yaşam standartlarını modern şehircilik düzeyine çıkarmak adına, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından devam ettirilen çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Belediye Başkanı İbrahim Uyan, “Planlı ve programlı çalışmalar dahilinde ilçemizde ve ilçemize dahil olan tüm mahallelerimizde eşit hizmet anlayışı ile çıktığımız hizmet yolunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı yasa gereğince Yeniçiftlik ve Sultanköy beldeleri, Yakuplu, Türkmenli, Çeşmeli gibi köylerimiz Marmaraereğlisi ilçe belediyesine katıldı. Planlı ve programlı çalışmalar dahilinde ilçemizde ve ilçemize dahil olan tüm mahallelerimizde eşit hizmet anlayışı ile çıktığımız hizmet yolunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Vatandaşımızın istek ve ihtiyaçlarının farkındayız. Biz Marmaraereğlisi’nin acil hizmet ihtiyacına göre iş üretiyoruz. Marmaraereğlisini evimiz, Marmaraereğlileri ise ailemiz gibi görüyoruz. Bu nedenle, Marmaraereğlisi’nin ve vatandaşlarımızın, özellikle de çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe kavuşması için hayallerimiz var. Tesisleri, parkları, spor alanları ve sosyal yaşam alanları, alt yapısı bitmiş, mahalle içi yolları tamamlanmış insanların yaşamaktan mutluluk duyduğu bir Marmaraereğlisi hedefliyoruz. Cazibe merkezi olan, tarihi ve doğa değerleri korunmuş, turist çeken bir Marmaraereğlisi hedefliyoruz. Çok mesafe kat ettik diyebilirim, Marmaraereğlisi’nin bugünü birkaç yıl öncesinin Marmaraereğlisi değil çehresi değişiyor, bu da mutluluk vericidir" dedi.

"Hiçbir yerden borç ve kredi almıyoruz"

Büyüyen ve gelişen ilçede, öncelikli olarak belediyeyi kurumsal yapısıyla, iş anlayışıyla, vatandaşla diyaloğu açısından hizmet edebilen, üretebilen, vatandaşın güvenini kazanmış bir belediye haline getirdiğini belirten Başkan Uyan, "Hiçbir yerden kredi veya hibe, borç almıyoruz, almaya da ihtiyacımız yok. Hayata geçirmeyi planladığımız bütün projelerimize toplumun ihtiyaçlarına göre karar veriyoruz. Hiçbir zaman rastgele projeler üretmedik. Hiçbir zaman bir günde herhangi bir projeye karar vermedik. Atıl kalacak bir yatırım yapmadığımız gibi başarısız olacağımızı hissettiğimiz hiçbir işe girişmedik. Sosyal tesislere, kültür merkezlerine, parklara, gençlik merkezlerine, sinema salonlarına ihtiyaç vardı bunları yapmayı başardık. Kendimize olan güvenimiz ve inancımız tam, şu ana kadar bir ilçe belediyesi ölçeğinde büyük işler olan projelere imza attık. Niyet iyi olunca, zor gibi görünen işlerin kolayca gerçekleştirilebileceğini gördük. Düşündüğümüz, hayal ettiğimiz tüm projelerimizi gerçekleştiriyoruz ama tabi ki bitmiş değil, Marmaraereğlisi için yapacağımız daha çok iş var. Belediye başkanı olarak tüm toplumu kucakladığımı düşünüyorum. Düşünce, mezhep, inanç, değer, memleket ayrımı yapmadan 19 yıldır çalışıyorum. Toplumdan aldığımız geri dönüşümler şunu gösteriyor ki büyük destek alıyoruz. Bu, takdir gördüğümüzün en büyük kanıtıdır. Bazı insanlarımız oturdukları yerlerden ahkam keserek, bölgeye nasıl hizmet yapıldığını, neler yapıldığını bildikleri halde bilmemezlikten gelerek gerek sosyal medyada gerekse çeşitli gazetelerde yersiz ve mesnetsiz olarak demeçler vermektedirler. Laf ile hiçbir zaman peynir gemisi yürümez. Marmaraereğlisi’ne hizmetlerin en iyisinin yapıldığı ortadadır. Hizmet yapılmadı diyenler kıymet bilmeyenler ve art niyetli olanlardır" diye konuştu.

Yorumlar