Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Batı Trakya'da

- Baba ocağı Gümülcine'nin Delinasuf köyünü ziyaret eden Çavuşoğlu, akrabaları ve köylüleri tarafından coşkuyla karşılandı

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Batı Trakya'da

GÜMÜLCİNE (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Batı Trakya'da, doğup büyüdüğü Gümülcine'ye bağlı Delinasuf köyünü ziyaret etti.

Gümülcine ve İskeçe'deki temaslarının ardından, yıllar önce ayrıldığı köyüne Başbakan Yardımcısı olarak dönen Çavuşoğlu coşkuyla karşılandı. Daha sonra çocuklar tarafından Çavuşoğlu'na çiçek verildi.

Çavuşoğlu, kendisini karşılamak için köy meydanında toplanan akraba ve köylüleriyle görüşerek hasret giderdi, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan soydaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Köy meydanında, aralarında civar köylerden gelen çok sayıda soydaşın da olduğu kalabalık bir gruba hitap eden Çavuşoğlu, baba ocağında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ziyaretinde, anılarının canlandığını belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Yanı başımda köylülerim var, okuduğum okul var, Efrayim Öğretmenim var. Bize Kur'an-ı Kerim'i öğreten Ali Rıza Öğretmen hemen şurada yan taraftaki mezarlıkta, Allah'tan ona da rahmet diliyorum. Sevgili kardeşlerim, ben sizlerin arasında arkadaşınız ve bir kardeşiniz olarak burada büyüdüm, burada geliştim. Kendi şahsi meselelerimi burada anlatacak değilim ama küçük yaşta yetim ve öksüz kaldım. Geldiğim bu köyde sizler ve hemen burada yanı başımdaki hanımefendiler ve arkadaşlarım hiçbir zaman bana yalnızlığı, yetimliği, öksüzlüğü hissettirmediniz. Hepinize minnettarım, hepinizden Allah razı olsun."

Çavuşoğlu, bir Batı Trakyalı olarak, Türkiye'de ve TBMM'de siyaset yapmanın, özellikle 80 milyonluk bir ülkenin Başbakan Yardımcısı olarak bu göreve tevdi edilmesinin onurların en büyüğü olduğunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu onuru bize tevdi eden, esasen Hakan Çavuşoğlu'na değil de Batı Trakya'dan çıkan bir evlat ve insan olarak bu onuru tüm Batı Trakyalılara yaşatan Sayın Cumhurbaşkanıma ve Sayın Başbakanıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bakınız, Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasette mutlaka bir Batı Trakyalı refiki olmuştur. Uzun yıllar öncesinden Mehmet Müezzinoğlu ağabeyimiz ve ondan sonra yine Bursa'dan ben, onun yanında onun gösterdiği istikamette bu millete hizmet etme onur ve şerefine kavuştuk. Bunlar niçin oluyor? Bunlar ancak Balkan coğrafyasıyla ilgili, gönül coğrafyasıyla ilgili bir derdi, bir tasayı içinde taşıyan insanın bir bakış açısı olabilir."

Çavuşoğlu, daha sonra beraberindekilerle halası Ferişte Ali'nin evine geçti. Evde, akşam yemeği sırasında amcası 81 yaşındaki Selim Çavuşoğlu ve diğer akrabalarıyla sohbet ederek bol bol fotoğraf çektiren Çavuşoğlu, gece geç saatlerde baba ocağından ayrılarak Türkiye'ye dönmek üzere Dedeağaç Havaalanı'na hareket etti.

Yorumlar