Bozyazı Belediyesi, vatandaşa aşure dağıttı

Mersin’in Bozyazı Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği etkinlikle vatandaşlara aşure dağıttı.Bozyazı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Mehmet...

Google Haberlere Abone ol
Bozyazı Belediyesi, vatandaşa aşure dağıttı

Mersin’in Bozyazı Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği etkinlikle vatandaşlara aşure dağıttı.

Bozyazı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Mehmet Ballı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Kaymakam Taşdan, Türkiye’de ve İslam aleminde Muharrem ayının çok özel bir yere sahip olduğunu, Ramazan ayı ve diğer kutsal zamanlar gibi Muharrem ayının da kutsal olduğunu söyledi. Taşdan, “Muharrem ayında Kerbela olayları yaşanmış. Hepimizin yüreğini kanatan, hala da bizleri duygulandıran, hüzünlendiren bildiğimiz hadiseler yaşanmış. Ancak Muharrem ayında sadece Kerbela olayı değil dünya tarihini, insanlık tarihini ilgilendiren pek çok önemli olay da yaşanmıştır. İnancımız gereği bu olayları bilip, takip etmeli gelecek nesillerimize bunları öğretmeliyiz” dedi.

Birlik ve beraberliğin, insanlığın bir göstergesi olan aşure gününün de insanların karışıp kaynaşması için kutsal, aynı zamanda da bir hedeftir, kutsal olduğunu vurgulayan Taşdan, “Bizim inancımız gereği aşure bu anlamı ile Muharrem ayının özetidir. Muharrem ayının ülkemize, İslam alemine hayırlar getirmesini, geçmişte yaşanan üzücü hadiselerin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Özellikle günümüzde dünyanın teröre maalesef teslim olduğu şu günlerde daha çok birlik ve beraberliğe, İslam inancının barış ahlakına daha çok atıfta bulunmamız, daha çok hissetmemiz gerekiyor. İnşallah bu aşure etkinliği ilçemizde de birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize bir vesile olur. Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan dua sonrası Kaymakam Taşdan ve Başkan Ballı, aşure kazanının başına geçip kendi elleriyle vatandaşlara aşure ikramında bulundular.

Yorumlar