Sığla için sanat

Marmaris’te, sığla ağacının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda oluşturulmak istenen duyarlılığa katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Sığla Sanat” isimli resim ve fotoğraf sergisi törenle açıldı.Kent Konseyi Çevre...

Google Haberlere Abone ol
Sığla için sanat

Marmaris’te, sığla ağacının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda oluşturulmak istenen duyarlılığa katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Sığla Sanat” isimli resim ve fotoğraf sergisi törenle açıldı.

Kent Konseyi Çevre Komisyonu Sığla Sanat Grubu tarafından organize edilen ve Marmaris Belediyesi Kültür Sanat Evi’nin ev sahipliği yaptığı serginin açılış törenine aralarında Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner ile CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü’nün de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Çevre Komisyonu Başkanı Gürsel Koç, yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: “Dünyada sadece Güneybatı Anadolu’da görebileceğiniz, Anadolu Sığla Ağacını tanımak için, Marmarisli sanatçılar bir yıl boyunca değişik zamanlarda sığla alanlarını ziyaret ettiler, hikaye ve efsanelerin izini sürdüler. Sahada gözlemleyip, düşlerinde gördüler. İşte o resimler ve fotoğrafları, hem sanata, hem sığlaya dikkat çekmek amacıyla burada sergiliyoruz. Emeği geçen destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Konuşmanın ardından İsmet Kamil Öner ve Acar Ünlü, sanata ve bölgenin değerlerine katkılarından ötürü sergideki eserlerin sahipleri Alime Şimşek, Almila Ergazi Kafalı, Aysun Diyaroğlu, Derya Ön, Gürsel Koç, Mehtap Kardaş, Meral Erkan, Neriman Fırtına, Nursel Kargın, Raşit Öztürk, Rubab Şenkal, Semra Özcanlı ve Zülfikar Aytuğ’a birer teşekkür plaketi verdi.

İlk gün ziyaretçilerinin ilgi ve beğenisini toplayan serginin16 Kasım akşamına kadar açık kalacağı bildirildi.

Yorumlar