Halep'teki saldırıları Çorum'da protesto edildi

Saldırılar, Çorum'daki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Halep'teki saldırıları Çorum'da protesto edildi
Çorum'da bazı sivil toplum kuruluşlarınca Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılara tepki gösterildi.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Çorum Şubesinin çağrısıyla Hürriyet Meydanı'nda toplanan, "Halep'te katliam var", "Terörü lanetliyoruz" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan vatandaşlar, slogan atarak Halep'teki saldırıları protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Özgür-Der üyesi Mustafa Kerim Üngör, Suriye'de 5 yıl önce başlatılan yıkımın devam ettiğini, Halep'te hedef gözetmeksizin, "kadın, çocuk, yaşlı ya da direnişçi" demeden herkesin katledildiğini söyledi.

Suriye'de yaşananlar karşısında Birleşmiş Milletlerin, ABD ve Avrupa'nın maskelerinin düştüğünü dile getiren Üngör, "Esed'in katliamlarını görmezden geldikleri yetmezmiş gibi, IŞİD'i vurma bahanesini öne sürerek Suriye halkının üzerine koalisyon uçaklarıyla bomba yağdırmaya devam ediyorlar. Kendi çıkarları için ülkelerinde insanlık abidesi olan kesimler, söz konusu Müslüman ve mazlumlar olunca bütün kinlerini Haçlı zihniyetini yeniden canlandırarak iş birlikçileriyle beraber kusuyorlar." diye konuştu.

Suriye'nin tamamında, özellikle direnişin ana kalesi Halep'te insanlık suçu işlendiğini vurgulayan Üngör, şunları kaydetti:

"Yağdırılan varil bombaları ve kimyasallarla fırınlar, pazarlar, yardım tırları, sağlık ekipleri, aktivistler, basın mensupları, çocuklar, yaşlılar, hastaneler, klinikler, ambulanslar, aralıksız, 'gece gündüz' demeden, göz kırpmadan yok ediliyor. 19 Eylül'de defalarca ihlal edilmiş sözde ateşkesin sona ermesiyle zalim Esed, onun destekçisi İran, Hizbuşşeytan ve Rus uçaklarının yoğunlaştırdığı bombardımanlarda ticaret kenti Halep'te en az 400 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 106'sı çocuk, 78'i kadındı. Bu, sadece Halep’in 10 günlük katliam bilançosudur. Daha da kötüsü, bütün dünyanın gözü önünde yapılmasıdır."

Açıklamanın ardından Rümeysa Bayram tarafından "Halep" isimli şiir okundu.

Suriye'de hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından gruptakiler dağıldı.

Yorumlar