Çorum'da teröre lanet yürüyüşü

Çorum ve Sungurlu'da terör saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da teröre lanet yürüyüşü

Çorum ve Sungurlu'da sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından terör saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

MHP Çorum İl Başkanlığı, Kamu-Sen Temsilciliği ve Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından organize edilen "Teröre Lanet, Birliğe Davet" etkinliği kapsamında Hürriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Gazi Caddesi'nden Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Terör örgütleri aleyhine slogan atan gruba, kaldırımdaki vatandaşlar ile caddedeki sürücülerin de destek verdiği gözlendi.

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin korkunç bir kuşatma altında olduğunu, terörün ve teröristlerin her yerden saldırdığını, peş peşe yapılan saldırılarla Türk milletinin bombalarla savrulduğu ve yüreklerin kavrulduğunu söyledi.

Türk milletinin bir ve beraber olması, provokasyonlara gelmemesi gerektiğini ifade eden Aras, terör örgütü üyelerinin sokakları karıştırmak için her türlü yönteme başvurduğunu kaydetti.

"Türkiye Cumhuriyeti var olacak, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır" diyen Aras, "Şehadet deyince gözleri hasretle yaşaranlar, al bayrağı görünce yürekleri coşkuyla çarpanlar, İstiklal Marşı’nı duyunca göğüsleri gururla kabaranlar, birlik ve dayanışmamız daim olsun. Hak Teala milletimizi korusun ve fitnecilere fırsat vermesin." dedi.

Daha sonra İstiklal Marşı'nı okuyan grup, terör saldırılarında hayatını kaybedenler için dua etti.

SUNGURLU'DA "TERÖRE LANET" YÜRÜYÜŞÜ

Sungurlu'da da İstanbul ve Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırılarını protesto amacıyla "Teröre Lanet" yürüyüşü düzenlendi.

Sungurlu Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Dispanser önünde bir araya gelen Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, AK Parti, MHP ve CHP'nin il başkanları, muhtarlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Meydanı'na yürüdü.

Burada şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, yaptığı konuşmada, terör olaylarına tepki göstererek, "Bu saldırılar Türk milletini derin yasa boğmaktadır. Hain terör saldırıları sonucunda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar