Evliliği anlatacaklarına boşanmayı anlattılar haliyle kimse dinlemedi

Tekirdağ Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, ailenin önemini ve evlilik konusunu anlatacağına 'boşanma kanunu'nu anlatmak için konferans düzenledi. Haliyle konferansa kimse katılmadı, konuşmacılar boş salona konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Evliliği anlatacaklarına boşanmayı anlattılar haliyle kimse dinlemedi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Tekirdağ Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Boşanma Hukuku’ konulu panelde salon boş kalınca ön sıraları gazeteciler doldurmaya çalıştı. Konuşmacılar ise insanın yaptığı hatayla yüzleşmesinden korktuğu için salonun boş kaldığını ifade etti.

Tekirdağ Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından, Tekirdağ Ticaret ve Odası’nda, ’Kadına Yönelik Şiddet ve Boşanma Hukuku’ konulu panel düzenlendi. Panelde yaklaşık 150 kişilik salon boş kalınca, panele katılan gazeteciler ön sıraları doldurmaya çalıştı. Konu hakkında açıklamada bulunan panelin konuşmacıları ise insanın yaptığı hatayla yüzleşmekten korktuğu için salonun boş kaldığını öne sürdü.

Salonda bu kadar boşluk olmasının kendileri için çok zor bir konu olduğunu ifade eden panelin katılımcılarından Psikolog Güneş Çalışkan, "Bu bizim için karşılaşılması kolay bir şey değil. Yani insan yaptığı hatayla yüzleşmekten, ya da yaşadığı sorunla karşı karşıya gelmekten korkar. Kolay bir şey değil bu. Aynı paneli Kapaklı ilçesinde de yaptık aynı durumla karşılaştık. Orada da katılımcı sayısı çok çok azdı. Ve orada sadece kadınlar geldi erkekler hiç gelmedi. Kadının meselesi gibi görülüp erkekler ‘Bizim burada işimiz yok zaten’ diye uğramıyorlar bile. Bize birebir geldiklerinde, uzun zamandır konuşmamıza rağmen, yine de yaşadığı şeyleri kolay kolay anlatamayan, dillendiremeyen ve ortaya koymayan çok kişi olabiliyor. Aslında burada bu kadar az insanın olması, yüzleşmekten ne kadar kaçtığımızı ve ‘Bu konu bizimle ilgili değil. Ben böyle bir şey yaşamıyorum. Zaten benim burayla bir alakam yok’ deyip sıyrıldığımız bir şey" dedi.

Tekirdağ Baro Birliği Başkanlığı Genel Sekreteri ve panelin moderatörü Avukat Serçin Deneri de panel esnasında bir açıklama yaparak, "Sorumluluk almak istemiyoruz ve hep sorunların başkalarının çözmesini istiyoruz. ’Evet sorun var ama benim sorunumu başkalarını çözsün’ diye hareket ediyorlar. Sorumluluk almak istemediğimiz için biraz da az sayıdayız. Buradaki insanlar sadece bizi dinlemek için değil sorunu öğrenmek ve bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek amacıyla bence gelmişlerdir" şeklinde açıklamada bulundu.

Panel, konuşmacıların açıklamalarının ardından sona erdi. Birkaç vatandaşın da katıldığı panelde, Tekirdağ’da bulunan yerel gazeteciler ön sırayı boş bırakmayarak programı sonuna kadar takip etti.

Yorumlar

asım evliliği ticarileştirmişler belli