Antalya Büyükşehir’den “İslam’da Aile” semineri

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘İslam’da Aile’ seminerinde konuşan Doç. Dr. Şeref Göküş, çocukların dini eğitimine önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Bir camide çocuk sesleri kesilmişse o toplum bitmiş demektir” dedi

Google Haberlere Abone ol
Antalya Büyükşehir’den “İslam’da Aile” semineri

Sonhaberler | Haber Merkezi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, “İslam’da Aile” adlı söyleşiyi Antalyalılarla buluşturdu. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şeref Göküş’ün konuşmacı olarak katıldığı söyleşide ahlak, aile içi iletişim, kadına verilen değer gibi konular peygamberimizin hayatından örneklerle anlatıldı. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

EVLİLİK KÖTÜLÜKLERİ BİR ELBİSE GİBİ KAPATIR

Yrd. Doç. Dr. Şeref Göküş, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hayatından örnekler vererek İslam’da ailenin önemine vurgu yaptı. Kur’an-ı Kerim’de geçen ayet ve hadislerden örnekler veren Göküş, “ Hanımlar ve beyler birbirleri için bir elbisedir. Çiftler biraraya gelip evlenirse evlilik hayatı bütün kötülükleri bir elbise gibi kapatabilir. Ama öyle evlilikler var ki kapatmak bir yana kötülükleri ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

“En hayırlınız ailesine hayırlı olandır” diye buyrulduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Göküş, “Müminler arasında en mükemmel olan kişi, ahlakça en güzel olandır. Kadın, erkek, anne, baba, çocuk da olsa hayırlı olan insanlar, aile hayatında birbirine iyi davranan güzel söz söyleyen nazik ve kibar olan kişilerdir” dedi.

“ÇOCUKLAR İSLAM KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENMELİLER”

İslam toplumunun giderek mutsuz ve hoşgörüden uzaklaştığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şeref Göküş, çocukların dini eğitimi üzerine eğilmek gerektiğini belirtti. Göküş, şöyle devam etti; “Peygamberimiz namaz kılarken, secde ederken torunları üzerine çıkıyor, onlar ininceye kadar rahatsız etmiyor. Bugün, gülmeyen, mutlu olmayan, hoşgörüsü olmayan bir topluma dönüştük. Camilere gidiyorsunuz gençler, çocuklar arkada cıvıldadı diye cemaat rahatsız oluyor. Bir camide çocuk sesleri kesilmişse o toplum bitmiş demektir. Çocuk ahlaki yapıyı, İslam kültürünü ve değerlerini öğrenmelidir.”

Seminerin sonunda Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Orhan Ateş, konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Şeref Göküş’e tablo hediye etti.

Yorumlar