Bahçeli'den Perinçek'e Kerkük tepkisi: Bu ruhsuz, omurgasız...

Kerkük buluşmasında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedefinde, "Kerkük ve Musul'u alalım diyen Diyarbakır'ı verir" diyen Doğu Perinçek'e sert çıktı. Bahçeli, “Çürük ve çorak bir zihniyet diyor ki; Kerkük, Musul’u alalım diyen Diyarbakır’ı verirmiş. Bu ruhsuz, bu omurgasız sözlerin ne tarihle, ne coğrafyayla, ne jeopolitik gerçeklerle ne de milli siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 82 Kerkük dedik, 83 Musul dedik. Eğer 84’ü söyleseydik herhalde bunlar çılgına dönecek, deli divane olup, geçmişte ziyaret edip gülücükler saçtıkları PKK kamplarında tekrar soluklarını alacaklardı” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Perinçek'e Kerkük tepkisi: Bu ruhsuz, omurgasız...

Sonhaberler | Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Çürük ve çorak bir zihniyet diyor ki; Kerkük, Musul’u alalım diyen Diyarbakır’ı verirmiş. Bu ruhsuz, bu omurgasız sözlerin ne tarihle, ne coğrafyayla, ne jeopolitik gerçeklerle ne de milli siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 82 Kerkük dedik, 83 Musul dedik. Eğer 84’ü söyleseydik herhalde bunlar çılgına dönecek, deli divane olup, geçmişte ziyaret edip gülücükler saçtıkları PKK kamplarında tekrar soluklarını alacaklardı” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Kerkük Sevdalıları Buluşuyor” programında konuştu. “Feryatları bitirecek irade ayaktadır, teyakkuzdadır, sefer için hazırlıklıdır” diyen Bahçeli, “Beklenen sesi verecek, özlenen eli uzatacak bir kudret vardır ve o kudret büyük Türk milletidir. Zulme sessiz kalmadık, sesimizi yükselttik. Şiddete tepkisiz kalmadık, irademizi gösterdik. İhaneti seyretmedik, cesaretle direndik. Biz Kerkük sevdalısıyız, biz Türkmeneli’nin kalp atışıyız, Türklüğün onurlu mensuplarıyız. Selam olsun Kerkük sevdalılarına, selam olsun Türkmen kardeşlerimize, selam olsun aziz Türk milletine. Şehitler ölmez, Türk vatanı bölünmez, bölünemez. Zor günler geçiriyoruz. Zaman zaman zorlansak da zayıf ve zaafa düşmemizi kollayanlarla kıran kırana bir mücadele halindeyiz. Türklüğün hayat alanlarını işgal etmek istiyorlar. Türk milletinin hayat damarlarını kurutmak emellindeler. Türk İslam alemine hayatı zehir etmenin peşindeler. Şer bir kampanya hüküm sürüyor. Şiddet, rezalet, felaket, hıyanet perdesini sürekli açık tutarak birlik ve bekamızı sele vermeyi, hatta ipe çekmeyi, selasının verilmesini hedefliyorlar. Türkiye’nin mukavemetini kırmak, mukadderatını yıkmak, çevresiyle kurduğu tarih ve coğrafya köprüsünü yok etmek için dört bir koldan sabotaj yapıp suikast düzenliyorlar. Hafıza ve hatıralarımızda vatan bildiğimiz topraklara, bu topraklar üzerinde yaşayan aziz milletimizin aziz evlatlarına alçakça saldırıyorlar. Irak’ta sistematik şekilde artan olaylar, Suriye’de körüklenen iç sarsıntılar, Orta Doğu’nun geneline hakim olan iç savaş ve kargaşa ortamı bize bir şeyler anlatmaktadır. Bitmeyen bir paylaşım kavgası devrededir. Azılı katiller çevrededir. Emperyalizmin vahşi iştahı doymak bilmiyor. Zalimler dur durak bilmiyor. Özellikle sözde medeni ve gelişmiş ülkeler insaf bilmiyor. Haksızlık karşısında susacağımızı zannediyorlar. Tutsaklığa itiraz etmezsek bizden iyi olmayacak. Asırlardır devam eden kanlı ve koordineli kuşatmaya aldırış etmeyeceğimizi, Anadolu’nun istila ve imha planlarına gözümüzü yumacağımızı sanıyorlar. Gafletin, delaletin, sefaletin tam ortasındalar. Arsızlığın, ahmaklığın tarafındalar” ifadelerini kullandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde gerçekleştirilen referanduma değinen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Irak’ın kuzeyinde bir oyun oynanmaktadır. Senaristleri, failleri çok belirgin ve bilinen bu rezil oyun komşu coğrafyaların altüst oluşuna hizmet etmektedir. Peşmerge başı Barzani sözde İsrail dışında herkesin karşı çıkmasına rağmen korsan referandumunu gerçekleştirmiştir. Irak’ın siyasi ve toprak bütünlüğüne kastetmek için kolları sıvamıştır. Türkiye’nin milli güvenliğini sakatlamak için referandum yoluyla harekete geçmiştir. Sahnenin önünde hayır diyen, arkasında sırtını sıvazlayıp referandum konusunda cesaretlendiren zalim güçlerden izin ve icazet alarak emperyalizmin uşağı olduğunu 25 Eylül’de ispatlamıştır. Barzani zulmün işbirlikçisidir, ihanetin Irak’taki ismidir. Irak anayasasına göre tartışmalı olan bölgelerde sandık kuruldu. Kerkük oldubittiye getirilerek kirli referanduma dahil edildi. Barzani’nin 25 Eylül komplosu Sevr’i canlandırma teşebbüsüdür. Bu komplo Türkiye ve komşu ülkeleri parçalama testidir. Barzani yıllarca Türkmenler’in kanını dökmüş, PKK’yı arkalamış, destek vermiştir. Akan her şehit kanında bu Peşmerge çıbanının parmak izi silinmeyecek vebali vardır. 25 Eylül korsanlığı kesinlikle yok hükmündedir. Bu kumpas asla kabul görmeyecek, hukuki dayanağı, meşruluğu, bağlayıcılığı asla olmayacaktır. Eğer Irak’ın kuzeyinde referandum bahanesiyle bağımsızlık ilan edilecek olursa bu Irak’ın bölünmesi, dağılması ve siyasi birliğini kaybetmesi anlamına gelecektir. Bu kapsamda Allah muhafaza Türkmenler bütün tarihsel kimliği ve kültürel haklarıyla birlikte tasfiye edilecek, esaret altına girecektir. Bir Türk şehri olan Kerkük’ün geçmişi silinecek, ruhu söndürülecek. Buna izin vermeyiz. Buna onay veremeyiz. Böyle bir alçaklığa buyur diyemeyiz. Her şey bununla da bitmeyecek. Zelzele son yurdumuza kadar ulaşacak, etnik ve mezhep kıvılcımı her tarafı saracaktır. 25 Eylül korsan referandumu tümüyle iptal edilmezse karşımıza çok ciddi ağır bedelleri olan zincirleme sorunlar peyderpey gelecek, tedbir alınmazsa bizi yutacaktır. Tehlike bu kadar yakındır. Bu kapsamda Irak’ın kuzeyinde sergilenen Kürdistan provası, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, geleceğini ve sınırlarını hayati derecede etkileyecek bir beka sorunudur. Türkiye’nin hükümranlık gücünü kaybedeceği, milli devletin ortadan kalkacağı, stratejik çözülme ve siyasal dağılma sorunudur.”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Musul-Kerkük açıklamasına da değinen Bahçeli, “Çürük ve çorak bir zihniyet diyor ki; ’Kerkük, Musul’u alalım diyen Diyarbakır’ı verir.’ Bu ruhsuz, bu omurgasız sözlerin ne tarihle, ne coğrafyayla, ne jeopolitik gerçeklerle ne de milli siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 82 Kerkük dedik, 83 Musul dedik. Eğer 84’ü söyleseydik herhalde bunlar çılgına dönecek, deli divane olup, geçmişte ziyaret edip gülücükler saçtıkları PKK kamplarında tekrar soluklarını alacaklardı. Biz Türk milliyetçisiyiz, biz Türkçüyüz” dedi.

Yorumlar