Bugün 23 Mayıs 2012 Çarşamba
  • İstanbul21 °C
  • Ankara21 °C
  • İzmir23 °C
  • Erzurum17 °C
  • Konya20 °C
  • IMKB
    56.000
    %-1.89
  • Altın
    619,11
    %-0.63
  • Dolar
    1,8475
    %1.26
  • Euro
    2,3385
    %0.39
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CIA Ajanına İdam!
09 Ocak 2012 Pazartesi 14:22

CIA Ajanına İdam!

CIA adına casusluk yaptığı gerekçesiyle idam cezasına çarptırıldı.

İran vatandaşlığı da bulunan eski bir Amerikan deniz piyadesi, CIA adına casusluk yaptığı gerekçesiyle İran mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırıldı. 

İran asıllı 28 yaşındaki eski Amerikan deniz piyadesi Amir Mirzai Hekmati, Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) adına casusluk yaptığı ve ülkede (İran'da) terörist faaliyetlere karıştığı gerekçesiyle idam cezasına çarptırıldı. İran devlet televizyonu Aralık ayı ortasında, İran asıllı bir ailenin çocuğu olarak ABD'de doğan Hekmati'nin CIA adına operasyonlarda bulunmak üzere ülkeye giriş yaptığı duyurmuştu. Bunun ardından Hekmati tutuklanmıştı.
Bu arada Hekmati'nin ABD'de yaşayan ailesi ise İran makamlarına tepki göstererek çocuklarının İran'a turistik bir ziyaret için gittiğini amacının da orada yaşayan aile büyüklerini ziyaret olduğunu ifade ettiler.
ABD makamları ise kendi vatandaşları Hekmati'nin serbest bırakılması çağrısında bulundular. Ancak İran tarafı Hekmati'nin daha ilk sorgusunda casusluk yaptığını itiraf ettiğini savunuyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • 17 Asker 'infaz'dan tutuklandı
  • Can Bonomo'ya büyük şok!
  • FLAŞ Memurlarla polis çatıştı
  • Şamil Tayyar'dan şok iddialar
  • Tunceli'de 3 PKK'lı öldürüldü
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA