TURBEM’li gençler üç boyutlu yazıcıyla robot yaptılar

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin tarafından bir yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bu yana 10 binden fazla gencin faydalandığı Turgutlu Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezi (TURBEM) öğrencileri yine bir ilke imza atarak, kendi yaptıkları...

Google Haberlere Abone ol
TURBEM’li gençler üç boyutlu yazıcıyla robot yaptılar

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin tarafından bir yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bu yana 10 binden fazla gencin faydalandığı Turgutlu Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezi (TURBEM) öğrencileri yine bir ilke imza atarak, kendi yaptıkları 3 boyutlu yazıcıdan robot üretimi gerçekleştirdi.

TURBEM’de oluşturulan Robot Kulübü ve aynı zamanda Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Mekatronik Bölümü öğrencileri Mustafa Yıldız ile Yasin Günay daha önce kendi tasarımları olan 3 boyutlu yazıcı ile bir ilki başarmışlardı. Yıldız ve Günay, şimdi de kendi ürettikleri yazıcıdan Humanoidbir robot üreterek projeyi geliştirmeyi amaçlıyorlar. Konuya dair bilgi veren Sosyal İşler Müdürü TURBEM Sorumlusu Metin Akgül “Genç kardeşlerimiz eğitim merkezleri arasında ilk olan bir proje gerçekleştirdiler. Daha önce yine kendileri tarafından yapılmış olan 3 boyutlu yazıcıdan yine kendileri tarafından bir robot ürettiler. Şuanda projeyi geliştirme aşamasındalar. Roboto birçok fonksiyon eklemeyi düşünüyorlar. TURBEM olarak bizler onların arkasındayız. Belediye Başkanımız Turgay Şirin de bizlere çok büyük destek veriyor kendisine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde robotumuzun fonksiyonlarını, adının da duyurusunu yapmayı planlıyoruz” dedi.

Yorumlar