Adıyaman’da Ulusal Satranç Turnuvası

Adıyaman’da düzenlenen 1. Ulusal Satranç Turnuvası’na 32 ilden 331 sporcu katıldı.Adıyaman Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Satranç Turnuvası 32 ilden 331 sporcunun...

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman’da Ulusal Satranç Turnuvası

Adıyaman’da düzenlenen 1. Ulusal Satranç Turnuvası’na 32 ilden 331 sporcu katıldı.

Adıyaman Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Satranç Turnuvası 32 ilden 331 sporcunun katılımıyla başladı. Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde başlayan turnuvanın açılış törenine Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Said Kutlu, Memur- Sen İl Başkanı Ali Deniz, AK Parti eski İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Naile Öz, Adıyaman Belediyesi birim müdürleri, satranç sporcuları ve çok sayıda sporsever katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman’da bu yıl ilk defa düzenlenen satranç turnuvasına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu turnuvanın gerçekleşmesi için yoğun gayret sarf eden çok kıymetli Satranç Federasyonu Adıyaman Temsilcisi Naile Öz hanımefendiye, buraya iştirak eden başhakem ve hakemlerimize, bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah herkes bileğinin hakkıyla oyununu oynar ve en güzel şekilde bu turnuvayı sonuçlandırır. Satranç sporu maalesef unutulmaya yüz tutmuş sporlar arasında yer alıyor. Bu sporu mutlaka ama mutlaka yeniden canlandırmamız gerektiğini düşündük. Bunun için böyle bir etkinliği düzenledik. Federasyon temsilciliğimizin de destekleriyle cıvıl cıvıl bir ortam oluştu. İnşallah bu turnuva ile birlikte ilimizde satranca olan ilgi artar. Bu yıl ki turnuvanın yansımalarına bakarak önümüzdeki yıllarda da bu turnuvayı yapıp yapmayacağımıza karar vereceğiz. Tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından turnuvanın açılış maçında Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile alay Komutanı Ercan Atasoy karşı karşıya geldi.

3 Gün sürecek olan müsabakalar 5 Kasım Pazar günü düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek.

Yorumlar