Ordu yaban hayatına bin sülün

Ordu’nun Kumru ilçesinde yaban hayatını zenginleştirmek için doğaya bin sülün bırakılırken, kene ile mücadele kapsamında da çiftçilere beç tavuğu dağıtıldı. Derelere ise 170 bin kırmızı benekli alabalık bırakıldı.Orman ve Su...

Google Haberlere Abone ol
Ordu yaban hayatına bin sülün

Ordu’nun Kumru ilçesinde yaban hayatını zenginleştirmek için doğaya bin sülün bırakılırken, kene ile mücadele kapsamında da çiftçilere beç tavuğu dağıtıldı. Derelere ise 170 bin kırmızı benekli alabalık bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Türkiye’nin doğal türleri ile ilgili üretim istasyonları kurduğunu, bu istasyonlarda üretilen kuşların zaman zaman tabiata salındığını hatırlatan Kılınçer, son yıllarda doğal afetler, sanayileşme, çarpık kentleşme gibi sebeplerden dolayı tabiat varlıklarında tahripler meydana geldiğini, bu tahribattan dolayı yaban hayatındaki doğal türlerde azalmalar görüldüğünü dile getirdi.

Bu kapsamda Ordu’da çalışmalar yürüttüklerini belirten Kılınçer, “Kumru ilçesinde bin adet sülünü yaban hayatına saldık. Ayrıca keneleri yok ettikleri iççin 200 adet beç tavuğunu da çiftçilere dağıttık. Bunlara ilaveten 2017 yılı içerisinde Kabadüz- Çambaşı Derelerine 170 bin adet kırmızı benekli alabalık bırakıldı. Gölköy-Ulugöl Tabiat Parkı’na da 5 bin adet Abant alabalığı salındı” dedi.

Yorumlar