Büroları olmayan engelliler ilk toplantılarını koridorda yaptı

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesindeki 1071 Malazgirt Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri, büroları olmadığı için ilk toplantılarını belediye binasının koridorunda ayakta yaptılar.Rahmi Söğüt başkanlığında yapılan toplantıda,...

Google Haberlere Abone ol
Büroları olmayan engelliler ilk toplantılarını koridorda yaptı

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesindeki 1071 Malazgirt Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri, büroları olmadığı için ilk toplantılarını belediye binasının koridorunda ayakta yaptılar.

Rahmi Söğüt başkanlığında yapılan toplantıda, Malazgirt’te yaşayan engellilerin durumu, sorunları ve dernek binası için yer arayışı görüşüldü. Dernek Başkanı Rahmi Söğüt, dernek binaları olmadığını belirterek, “O yüzden ilk toplantımızı bu koridorda ve bu soğukta yapmak zorunda kaldığımız için sizlerden özür dilerim. Dernek yeri bulmak için girişimlerimiz devam edecektir. Maalesef şu an bir dernek binamız yok. Dernek yeri için birçok girişimde bulundum. Baktım bulamıyoruz, o zaman toplantılarımızı dışarıda yapmak zorunda kalacağız. Ben kimseyi suçlamıyorum ve kimseye de bir sitemim yok. Paramız olamadığı için yer kiralama yöntemine de gidemiyoruz. Malumunuz derneğimizi kuralı daha 15 gün oldu. Henüz bir gelirimiz yok. Yetkililerden dernek binası konusunda yardım bekliyoruz” dedi.

1071 Malazgirt Engelsiz Yaşam Derneği üyelerinden Erdoğan Altın ise, Başkan Söğüt’ün dernek binası bulmak için var gücüyle çalıştığını belirterek, “Başkanımız bizi toplantı için çağırdı ve geldik. Bu koridorda ve soğukta ilk toplantımızı yaptık. Yetkililere sesleniyoruz, bize dernek binası konusunda yardımcı olun” ifadelerini kullandı.

İlk toplantılarını Malazgirt Belediyesine ait binanın koridorlarında yapan dernek üyeleri, soğuk hava dolayısı ile toplantılarını 15 dakikada bitirmek zorunda kaldılar.

Yorumlar