Yabani hayvanlar sürücülere zor anlar yaşatıyor

Çankırı’da bir karayolunda yolun karşısına geçmeye çalışan karaca araç altında kalarak telef oldu.Ilgaz-Tosya karayolunda yolun karşısına geçmeye çalışan bir karaca, sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu...

Google Haberlere Abone ol
Yabani hayvanlar sürücülere zor anlar yaşatıyor

Çankırı’da bir karayolunda yolun karşısına geçmeye çalışan karaca araç altında kalarak telef oldu.

Ilgaz-Tosya karayolunda yolun karşısına geçmeye çalışan bir karaca, sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu telef oldu. Karacaya ilk müdahaleyi vatandaşlar yaparken, vatandaşların çağrısıyla olay yerine gelen Çankırı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri de yapılan tüm müdahalelere rağmen hayvanı kurtaramadı.

Değişen mevsimle beraber doğada kendilerini göstermeye çalışan karacalar, sürücülere de zor anlar yaşatırken, yetkililerden konuyla ilgili açıklama geldi. Çankırı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Çankırı il sınırlarında artan yabani hayvan popülasyonuna dikkat çekilerek sürücülerden daha dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.

Öte yandan, geçen günlerde Ilgaz İndağı mevkisinde araç çarpması sonucu sırtının birçok bölgesinden ve başından yara alarak yola serilen karaca, vatandaşların kendisini fark etmesiyle kurtarılmıştı.

Yorumlar