Şanlıurfa’daki mağaralar turizme kazandırılacak

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa’da hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü mağaralarda yaptığı incelemeler sonrası mağaraların turizme kazandırılacağını söyledi.Rutin mahalle gezileri kapsamında vatandaşlar...

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa’daki mağaralar turizme kazandırılacak

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa’da hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü mağaralarda yaptığı incelemeler sonrası mağaraların turizme kazandırılacağını söyledi.

Rutin mahalle gezileri kapsamında vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, vatandaşların taleplerini birinci ağızdan dinliyor. Beraberinde başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte mahalle muhtarları ve vatandaşları dinleyen Ekinci, kendisine iletilen talepleri de ilgililere aktarıyor.

"Mağaralar turizm potansiyeline katkı sunacak"

Muradiye Mahallesi’nde hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bir mağarayı da ziyaret edip incelemelerde bulunan Başkan Ekinci, hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı mağaraların turizme kazandırılması gerektiğini belirtti. İlçe sınırları içinde yaklaşık 500 mağaranın bulunduğunu ve hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı bu mağaraların bölgeye kirlilik anlamında zarar verdiğini sözlerine ekleyen Ekinci, "Bu bölgeler ilimiz ve ilçemiz açısından birer değerdir. Bu bölgelerin turizme kazandırılması gerekiyor. Muradiye Mahallesi’nde hayvancılık yapılan bir mağarada da incelemelerde bulunduk. İlçemiz sınırları içinde yaklaşık 500 mağaranın olduğunu biliyoruz. Mağaralarda büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıp geçimlerini sağlayan insanlarımız var. Tabi mağaralar bölgesinde hayvancılık faaliyetleri yapılırken aynı zamanda maalesef ki çevreye de rahatsızlık veriliyor" dedi.

"Girişimcilere destek sağlanacak"

Mağaralar bölgesindeki incelemeleri sonrası konuşmasını sürdüren Başkan Ekinci, "Balıklıgöl ve Hz. Eyüp Sabır makamı ilçemiz sınırları içinde yer alıyor. Dolayısıyla ciddi anlamda bir kirliliğe neden oluyor. İlimizde hayvancılıkla ilgili yeni yapılanma süreci devam ediyor. Tarıma dayalı OSB bittiğinde hayvancılık faaliyetleri oraya taşınacak. Tabi taşınma sürecinden sonra bu mağaralarda neler yapılabileceğine dair şimdiden çalışma yapıyoruz. Bu bölgeler ilimiz ve ilçemiz açısından birer değerdir. Bu bölgelerin turizme kazandırılması gerekiyor. Bu mağaralarda çeşitli etkinliklerin yapılacağı sosyal donatılar da oluşturulabilir. Mağaralarda kongreler yapılabilir, insanların sevinçli günlerinde misafirlerini ağırlayabilecekleri mekanlar oluşturulabilir. Turizm potansiyeli çok yüksek olan ilimiz inşallah mağaralar bölgesinde de yapılacak turizm çalışmalarıyla bu değerini daha yükseltir. Bizler belediye olarak üstümüze düşen görevi yapmakla birlikte bu konuda girişimde bulunan şahıslara da yardımcı olacağımızı belirtmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar