Mera Islah ile Amenajman Projelerinin Bilgilendirme Toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Mera Islah ile Amenajman Projelerinin bilgilendirme toplantısı yapıldığını söyledi.İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Kilis il ve ilçelerinde bilgilendirme toplantılarını tamamladıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Mera Islah ile Amenajman Projelerinin Bilgilendirme Toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Mera Islah ile Amenajman Projelerinin bilgilendirme toplantısı yapıldığını söyledi.

İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Kilis il ve ilçelerinde bilgilendirme toplantılarını tamamladıklarını ifade ederek, “ 4342 sayılı Mera Kanunu kapsamında meraların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması ot kalitesinin iyileştirilmesi, toprak muhafaza tedbirlerinin uygulanarak, erozyonun önlenmesi amacıyla, Bakanlığımızca mera ıslah ve amenajman projeleri uygulanmaktadır. Mera Kanunu kapsamında 2000 yılından bu yana İlimizde toplam 17 köyde 12.194,5 dekar alanda mera ıslah çalışmaları yürütülmüştür, halen de yürütülmeye devam edilmektedir.Bakanlığımızın, hayvancılığın daha da geliştirmesi amacıyla meralarda ıslah çalışmasının arttırılması yönündeki talimatları doğrultusunda Musabeyli, Polateli ve Elbeyli İlçelerine bağlı köy muhtarları ile toplantı yapılarak mera ıslahı konusunda bilgilendirme yapılmıştır” dedi.

Yorumlar