Kütahya’da ’5 bin köye 5 bin gelir getirici orman’ projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) 2015 yılında uygulamaya koyduğu “5 bin köye 5 bin Gelir Getirici Orman” Projesi kapsamında Kütahya’da 30 dekar alanda 850 adet ceviz fidanının aşı çalışmalarına hazır...

Google Haberlere Abone ol
Kütahya’da ’5 bin köye 5 bin gelir getirici orman’ projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) 2015 yılında uygulamaya koyduğu “5 bin köye 5 bin Gelir Getirici Orman” Projesi kapsamında Kütahya’da 30 dekar alanda 850 adet ceviz fidanının aşı çalışmalarına hazır hale getirildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 2012 yılında toprakla buluşturulan fidanların 4 yıl boyunca bakımları orman teşkilatı tarafından yapıldığı belirtilerek, “Bu yılda ot yolma ve çapa işlemleri tamamlanıp, 850 ceviz fidanı aşılama için hazır hale getirilmiştir. Çalışmaların önümüzdeki yılda sürdürülmesi planlanmaktadır” denildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman köylüsünü kalkındıracak çalışmalara büyük önem verdiklerini vurgulayarak “5 bin Köye 5 bin Gelir Getirici Orman Projesi kapsamında atıl durumda olan bozuk orman alanlarını verimli hale getiriyoruz. Böylece hem tabiatımıza yeni ağaçlar hem de vatandaşlarımıza ek gelir kazandırmış oluyoruz. Bakanlık olarak orman köylümüzün daima yanındayız” diye konuştu. (EFE)

Yorumlar