Koca Çay kenarındaki kirlilik ortadan kaldırıldı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Kocaçay kenarına uluorta dökülen moloz ve çöpler belediye tarafından kaldırıldı.Bazı sorumsuz kişiler tarafından Koca çay kenarına atılan ve yakılan çöp ile birçok tehlikeli bileşen ihtiva eden elektronik...

Google Haberlere Abone ol
Koca Çay kenarındaki kirlilik ortadan kaldırıldı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Kocaçay kenarına uluorta dökülen moloz ve çöpler belediye tarafından kaldırıldı.

Bazı sorumsuz kişiler tarafından Koca çay kenarına atılan ve yakılan çöp ile birçok tehlikeli bileşen ihtiva eden elektronik ekipmanların insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çeken vatandaşlar olaya tepki göstermişti.

Bunun üzerine harekete geçen Belediye Temizlik Ekipleri Koca Çay kenarına dökülen çöp ve molozları ortadan kaldırdı. Vatandaşlar, çay kenarındaki kirliliğin ortadan kaldırılmasının ardından, çevre kirliliğine karşı gösterdiği duyarlılıktan ötürü Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’a teşekkür ettiler.

Vatandaşların inşaat atıkları ile çöp ve molozları olu orta dökmeleri durumunda cezai işlem uygulanacağını belirten Belediye Başkanı Fatih Çalışkan,”Vatandaşın talepte bulunması durumunda belediyemizce inşaat atığı dışındaki çöpler hiçbir ücret talep edilmeden, inşaat atığından ise makul bir ücret alınmaktadır. Bu nedenle vatandaşlardan ellerinde bulunan ve çevre kirliliğine yol açan atıkları bize bildirmelerini istiyoruz” dedi. (MA-EFE)

Yorumlar