Hasancık’ta süt inekçiliği anlatıldı

KOCAELİ(İHA) – İzmit Belediyesi’nin köylerdeki bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar 61 kez yapılan bilinçlendirme eğitiminin 62’si Akmeşe bölgesindeki Hasancık Köyünde...

Google Haberlere Abone ol
Hasancık’ta süt inekçiliği anlatıldı

KOCAELİ(İHA) – İzmit Belediyesi’nin köylerdeki bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.

Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar 61 kez yapılan bilinçlendirme eğitiminin 62’si Akmeşe bölgesindeki Hasancık Köyünde gerçekleştirildi. Köylülerin ilgiyle takip ettikleri süt ineklerinin beslenmesi konulu eğitimde veteriner hekim Cihan Altıntaş, çeşitli bilgiler verdi. Süt ineklerinde beslenmenin hayvan sağlığı, halk sağlığı ve ürün verimliliği açısından önemli olduğuna vurgu yapan Altıntaş, “İneklerde süt verimi 4 farklı dönemde incelenmektedir. Birinci süt alımı döneminde artan süt miktarıyla orantılı olarak enerji, protein ve diğer besin parametrelerine olan ihtiyaç artmaktadır. Bu dönem içerisinde inek ağırlık kaybetmesi ve günlük yarım kg canlı ağırlık kaybı normal kabul edilmektedir” dedi.

İkinci süt alımı döneminin en doğru şekilde geçirilmesi gerektiğini ifade eden Altıntaş, “Bu dönem için düzenlenecek doğru bir beslenme programıyla inek kapasitesinin en yüksek verim seviyesine ulaşmakta ve dönem olabildiğince uzun tutulmaktadır. Üçüncü süt alımı dönemine gelindiğinde ise verim azalarak ilerlemekte beslenmenin verim payı azalmakta ancak doğru bir beslenme programıyla birinci dönemde kaybedilen canlı ağırlık geri kazanılabilmektedir. Dördüncü dönem ise kuru dönem olarak adlandırılmaktadır. Hem doğuma hazırlık hem de doğacak buzağının beslenme ihtiyacı için süt alımı yapılmamakta, yalnızca ineğin yaşam payı gözetilerek beslenme programı düzenlenmektedir” diye konuştu.

Eğitim için Hasancık sakinleri İzmit Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Yorumlar