Büyükşehir bürokratları Akçay barajını inceledi

SASKİ tarafından Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı’nı ziyaret eden Büyükşehir bürokratları, barajın Sakarya’ya ciddi katkılar vereceğini belirtti.Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)...

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir bürokratları Akçay barajını inceledi

SASKİ tarafından Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı’nı ziyaret eden Büyükşehir bürokratları, barajın Sakarya’ya ciddi katkılar vereceğini belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Pamukova’nın bin metre rakımlı Eskiyayla bölgesinde inşa edilen ve şehrin geleceğine yönelik en önemli yatırımlardan birisi olan Akçay Barajı, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Şube Müdürleri tarafından ziyaret edildi. Proje ile ilgili olarak SASKİ yetkililerinden bilgi alan büyükşehir bürokratları Akçay Barajı’nın yenilenebilir enerjiye sağlayacağı katkı, Sapanca Gölü’ne önemli bir içmesuyu alternatifi oluşu ve çevreye zarar vermeyen yapısıyla Sakarya’ya ciddi katkılar sunacağı noktasında görüş belirttiler.

75 metre gövde yüksekliği bulunan kaya tipi bir baraj olan Akçay Barajı yoğun yağmur ve kar yağışı alan bir bölgede inşa ediliyor. Barajda 2018 yılının sonları, 2019 yılının başlarında yağmur ve kar sularının tutulmaya başlanması hedefleniyor. Burada toplanan su isale hatları yardımıyla Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’ne ulaştırılacak. Böylece Akçay’da toplanan su, şehrin birçok noktasında musluklardan içilebilecek. Akçay Barajı’ndan elde edilen su ve 3 noktada inşa edilecek toplam 12 megawatt elektrik de üretilebilecek.

Yorumlar